GENEL DUYURU

**HOŞGELDİNİZ** BUGÜN SİZLERLE  YAZAR ... İLE YAPTIĞIMIZ RÖPORTAJ İLE KARŞINIZDAYIZ. . *** *** *** NOT: RÖPORTAJ YAPTIRMAK İSTEYENLER MAİL ADRESİMİZDEN İLETİŞİME GEÇEBİLİRLER. *** TAKİPTE KALIN...

KİTABA DAİR YAYIN AKIŞI

**HOŞGELDİNİZ** Kültür ,sanat ve edebiyat konularını içerisine alan geniş çaplı bir vizyon kanalı olan cahit TV sen iyi bir insansın ve her bilginin en sağlıklısına layıksın diyerek ten faydalı bilgiler vererek size yararlı olmaya çalışacak. . *** *** *** *** KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN...

10 Kasım 2020 Salı

YAZAR SERKAN CENGİZ

1)Sizi yazmaya teşvik eden neydi?

 Küçük yaşlarımdan itibaren milli ve kişisel duygularımı yüreğime nakış nakış işlediğim ilkelerimle iç içe tutmuşumdur.Hiçbir zaman çevreye karşı kayıtsız kalamadım. Günlük ufak tefek dertler dışında bir derdim de olmadı açıkçası.Eğer mensubu olduğunuz millet ve yaşadığınız dünya için duyarlıysanız ve alışılmıştan farklı olduğuna inandığınız değerleriniz ile insanlara duygu besliyorsanız anlaşılmazsınız.İşte bende anlaşılmak için kalemi dost bildim ve yazdım. 

2)İlk kez ne zaman ve ne hakkında yazmıştınız?

 Ortaokul da okurken bir deftere ülke gündemi için kendimce fikirlerimi yazıyordum. Maalesef bunları daha sonra kaybettim.Şimdi elimde olmasını ve neler yazdığımı okumak isterdim doğrusu.Lise de okurken bir öğretmenimiz şiir yarışmasına katılmamı teklif etti. Öğretmenimin teklifini kabul ettim.İl ve ilçe de derecelere girince bir şevkle yazmaya devam ettim.Gerçek anlamda ilk yazdıklarım ilk kitabım diyebilirim çünkü bundan altı ay sonra kitap çıkarma fikri zihnimde şekillendi.Çok küçükken yazar olmak istediğim olmuştur ama ciddi ciddi bunun hayalini hiç kurmamıştım.Her şey bir anda oldu.Yayınevleri ile görüştüm en sonunda Kutlu yayınevi ile anlaştım.Böylelikle 17 yaşındayken ilk kitabım Özgün Tutku yayımlandı. 

3)Yazdığınız eserlerde karakterlerde kendinizden parçalar oluyor mu?

 Şimdiye kadar yalnız şiir türünde eser verdim ama yakın gelecekte bir roman yayımlamayı düşünuyorum.Nasip olursa oradaki bir karakter beni andıracaktır. 

4)Sevdiğiniz ve takip ettiğiniz diğer yazarlar kimlerdir? 

Çok okudum dersem doğru olmaz.Biraz yaşımın genç olmasından biraz da vakit ayırmamaktan.Ama duygularımı aktardığım, önümüzdeki günlerde yayımlamayı düşündüğüm kitaplarım çıktıktan sonra yazmaya ara verip çokça okumayı düşünüyorum.Şimdi bir tercih yapacak haddi görmüyorum kendimde.

 5)İlk kitabınızı bastırıp elinize aldığınızda neler hissetmiştiniz?

 İlk kitabım çıktığında yakın arkadaşımın eline benden önce ulaşmıştı kitap.Sağ olsun hemen almış.Eline geçer geçmez bana getirmişti.Ona ilk dokunduğumda yüreğimi yerinden söküp elime aldığımı hissettim.Canımdan bir parça duygularım,fikirlerim ete kemiğe bürünmüştü adeta. 

6)Kitaplarınızın başarısı sizi tatmin ediyor mu yoksa bunu önemsemeden yazmaya devam mı ediyorsunuz?

 Okunmayı istemek bir yazarın büyük bir hayalidir.Ben de çok okunmak isterim.Ama ben içimi döktükçe tatmin oluyorum diyebilirim.Bunun yanında okuyuculardan yorumlar geldikçe daha hoş oluyor tabii ki.Şimdilik sayısı küçük ruhu büyük bir kitlemiz var.Sorunuza başarıyı önemsemeden yazıyorum diyebilirim.Netice de herkes yaşarken anlaşılmaz. 

7)Kendinizi kısaca tanıtır mısınız? 

Adım Serkan CENGİZ. 2002 yılında Adana'da dünyaya geldim. Adanalıyım. Adana da yaşıyorum. Bu yıl (2020) liseden mezun oldum. Şu an Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümünde 1.sınıf öğrencisiyim.Nasip olursa yakında şiir,deneme ve roman türünde Türk ve dünya edebiyatına eser vermeyi planlayan bir yazarım. 

8)Bana önerebileceğiniz bir kitap olsa hangi kitabı önerirdiniz? 

Ben okuduğumda çok heyecanlanmıştım,size de zevkle tavsiye edebilirim. Hüseyin Nihal ATSIZ-Bozkurtların Ölümü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapmış olduğunuz yorum için teşekkür ederiz...