GENEL DUYURU

**HOŞGELDİNİZ** BUGÜN SİZLERLE  YAZAR ... İLE YAPTIĞIMIZ RÖPORTAJ İLE KARŞINIZDAYIZ. . *** *** *** NOT: RÖPORTAJ YAPTIRMAK İSTEYENLER MAİL ADRESİMİZDEN İLETİŞİME GEÇEBİLİRLER. *** TAKİPTE KALIN...

KİTABA DAİR YAYIN AKIŞI

**HOŞGELDİNİZ** Kültür ,sanat ve edebiyat konularını içerisine alan geniş çaplı bir vizyon kanalı olan cahit TV sen iyi bir insansın ve her bilginin en sağlıklısına layıksın diyerek ten faydalı bilgiler vererek size yararlı olmaya çalışacak. . *** *** *** *** KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN...

9 Aralık 2020 Çarşamba

YAZAR ASUMAN ŞEMSİ

1.Sizi yazmaya iten sebep neydi?                                 
Çocukluğumdaki yaramaz beni, bulmaya çalışmak olabilirdi. Yazma yetimin babamdan geçen bir armağan olduğunu düşünüyorum. Çocukken onun kitaplarını ve defterlerini karıştırmayı çok severdim.
Farklı dillerde yazdığı kasidelerini okusam da anlayamazdım. Hukuk fakültesi hayalime ara verince bende yaşamı kaybetmemek için yazmaya koyuldum. Babamla ortak noktamızın yol ayrımı; onun yazdıklarını kendisine sırlaması, benim ise yazdıklarımı okurla paylaşmam oldu.

2.İlk kez ne zaman ve ne hakkında yazmıştınız?

İlk kez ne zaman yazdım bende hatırlamıyorum😊
Bir hayli zaman olmuş kendi arayışıma çıkalı ama yedi, sekiz yaşlarında küçük bir kız çocuğuyken bir keresinde Allah’a c.c istediklerimi çabuk vermesi için mektup yazmıştım.

3.Yazdığınız eserlerde ve katakterlerde kendinizden parçalar oluyor mu?

Yazdığım karakterlerin çoğuna kendime ait bir yönü gizliyorum. Aşikâr ettiğim sırlarım okurla buluşuyor.

4.Sevdiğiniz veya takip ettiğiniz diğer yazlarla kimler?

Sosyal medyada pek aktif olamadığım için takip değil de keyifle okuduğum yazarların eserleri diyelim. Evrensel kalemleri okumayı çok seviyorum; Gazali, Farabi, İbn-i Sina, Marcel Proust, Jane Agusten, jack London,  John Steinbeck, Sezai Karakoç, Yaşar Kemal, Yavuz Bülent Bakiler, Arif Nihat Asya, Nuri Pakdil, Abdurrahman Cahit Zarifoğlu, Erdem Beyazıt, Didem Madak, Hayati İnanç, Senai Demirci, Mustafa Işık, Kutluyalınevi yazarları,

5.İlk kitabınızı bastırıp elinize aldığınızda neler hissettiniz?

Kitabımı elime ilk aldığım zaman çok farklı bir duygu kaplamıştı beni. Bir çocuk gibi bağrıma basıp ağlamıştım. Bakıp bakıp gülmüş sonra yine ağlamıştım. Nedenini hala bulmuş değilim. Kendimizde gördüğümüz en büyük güç kendi başarımız olmalı galiba. O başarmışlık hissi tarif edilemez.

6.Kitabınızın başarısı sizi tadmin ediyor mu? Yoksa önemsemeden bunu yazmaya devam mı ediyorsunuz?

Sonsuzluk algısı var oldukça hiçbir başarı tatmin etmez. Yeniden yeniden bir yolculuk başlar. Bu bir göz doyumsuzluğu değil bir sorumluluk üstlenmektir. Yazar eseriyle anılır ama eser okununca yazar aradan çıkar,  geriye anlattıkları ve okur baş başa kalır. Kalemi ömrüne bir kere ortak kıldı mı yazar ölene kadar dostluğu devan eder ve vefa her eserde yeni eser sözü verdirir.

7.Kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

Aklı ermeye başlayınca sorduğu deli sorularla babasının bakışlarını değiştiren küçük bir hanım olarak oldukça maceralı geçen bir hayatım oldu. Beş yaşında ilkokula başladım ardından ortaokul, lise Adalet MYO derken şimdi Hukuk için koşturuyorum. Şubat 2019’da Kutlu yayınevi aracılığı ile Kalpte Dört İşlem adlı ilk deneme kitabım okurla buluştu. Mayıs 2020 ‘de Maacir Kızı Şimal adlı ikinci kitabım roman olarak yayımlandı ama henüz bir proje aşamasında olduğu için okurla buluşamadı. İş, okul ve yazma dışında İlm-i Felek ( İslam Bilim Tarihinde Astronomi) merakımdan doğan araştırmalarım devam ediyor. Gök bilimine ve maveraya hayranlığım şükrümdendir. Arşa bakıp sakinleşenlerdenim. Enstrüman ve resim merakım hobinin üstünde bir yerde. Amatörce gitar, resim, ebru, savunma sporları ile hasbihal etmişliğim vardır😊 Hünerli bir insan olarak değil araştıran, bulduğunu geliştiren biri olmaya çabalıyorum. Doğduğum yerin kalıbına sığmayıp bir ipek böceği gibi kozamı var gücümle zorlayarak kendi yolculuğuma başlamanın verdiği bir sorumluluğum var. Dünya üzerinde ben varsam dünyayı keşfetmeliyim. Var olma amacımı biliyorum ve ömrümün kışından sonra tekrar bir baharla yine var olacağımı da. En büyük gayem bu bilincin havsalamda sabitlenerek kendime ve etrafımdaki her şeye, herkese faydalı olabilmektir. Kalemime sözüm var bizim dostluğumuz gönüllerde çiçekli yollar açarak yürümeye devam etmek. Ben ruh, kalemim beden ayrı düşünülmesi imkânsız. Benim hikâyem kırmız tokalı bir ayakkabı, beyaz çiçekli bir elbise ve misafir odasını dolduracak kadar çikolatalı gofret isteyerek başladı. Kendimin mucizesi inatçı çabamdır.
 Umarım herkes bir gün mucizesini yaşarken bulur kendini.

8.Bana önerebileceğiniz kitaplar neler?

Ah’lar Ağacı, Didem Madak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapmış olduğunuz yorum için teşekkür ederiz...