GENEL DUYURU

**HOŞGELDİNİZ** BUGÜN SİZLERLE  YAZAR ... İLE YAPTIĞIMIZ RÖPORTAJ İLE KARŞINIZDAYIZ. . *** *** *** NOT: RÖPORTAJ YAPTIRMAK İSTEYENLER MAİL ADRESİMİZDEN İLETİŞİME GEÇEBİLİRLER. *** TAKİPTE KALIN...

KİTABA DAİR YAYIN AKIŞI

**HOŞGELDİNİZ** Kültür ,sanat ve edebiyat konularını içerisine alan geniş çaplı bir vizyon kanalı olan cahit TV sen iyi bir insansın ve her bilginin en sağlıklısına layıksın diyerek ten faydalı bilgiler vererek size yararlı olmaya çalışacak. . *** *** *** *** KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN...

9 Mayıs 2020 Cumartesi

YAZAR ASLI MERGEN

1)Sizi yazmaya iten sebep neydi?

Utangaç bir çocuktum. Hislerimi açıkça dile getiremeyişim  yüzünden yazmaya başladım.

2)İlk kez ne zaman ve ne hakkında yazmıştınız?

*Hayal meyal hatırlıyorum bunu. Ilk şiirimi
Ilk okul ikinci sınıf okurken  yazmaya başladım. Beni üzen herhangi bir olay olmuştu,arkadaşımla kavga etmiştim ve üzüntümü ona değil kağıda yazmıştım. Ve tabi peşi sıra yaşadığım üzüntülü durumları hep Kağıda dökmeye başladım.

3)Yazdığınız karakter ve eserlerde kendinizden parçalar oluyor mu?

*Kesinlikle oluyor. Tek bir karaktere değil kitabımdaki bütün karaktere kendimden parçalar veriyorum.

4)Sevdiğiniz ve takip ettiğiniz diğer yazarlar kimlerdir?

*Didem Madak, Kafka, Montaigne, Stefan Zweig

5)İlk kitabınızı bastırıp elinize aldığınızda neler hissetmiştiniz?

*Açıkçası kitabımı elime ilk aldığım da bir süre bakakaldım. Ne yapacağımı bilemedim. Onca zaman emek verip üzerinde çalıştığım kitabım artık ele avuca geliyordu, kokusunu, dokusunu hissediyordum. Bu duyguyu tarif etmem imkansız.

6)Kitabınızın başarısı sizi tadmin ediyor mu yoksa bunu önemsemeden yazmaya devam mı ediyorsunuz?

*Bugüne dek yalnızca bir kitap çıkarttım. Yayıneviyle anlaşamadığımız için devam edecek baskıyı durdurmak zorunda kaldık.
 O günden bu yana diğer eserlerim olan Leylifer, Ay  Kuşağı Serisi ve Gecenin Kadını sadece beklemeye aldım. Yani gönül isterdi ki çalışmalarımın meyvesini hakkıyla alabileyim.
Fakat bu beni üzmüyor. Çünkü en cok kendim için yazıyorum. Kimse okumasa bile ben yazmaya devam ederim.

7)Kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

*Yirmi sekiz yaşındaydım. Samsun'da ailemle yaşıyorum. Türkiye'nin birçok ilini çalışma hayatım nedeniyle gezmiş olsam da, huzuru yine evinde bulan insanlardan biriyim.
Arkadaş canlısı olduğum halde az arkadaşa sahibim. Melankolik bir karakterim var yani zaman zaman ya çok pozitif oluyorum ya da çok karamsar. Asla bunun ortasını bulamadım. Çocukları ve hayvanları inanılmaz derecede çok seviyorum.

8)Bana önerebileceğiniz bir kitapolsa hangi kitabı önerirdiniz?

*Uğultulu Tepeler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapmış olduğunuz yorum için teşekkür ederiz...