GENEL DUYURU

**HOŞGELDİNİZ** BUGÜN SİZLERLE  YAZAR ... İLE YAPTIĞIMIZ RÖPORTAJ İLE KARŞINIZDAYIZ. . *** *** *** NOT: RÖPORTAJ YAPTIRMAK İSTEYENLER MAİL ADRESİMİZDEN İLETİŞİME GEÇEBİLİRLER. *** TAKİPTE KALIN...

KİTABA DAİR YAYIN AKIŞI

**HOŞGELDİNİZ** Kültür ,sanat ve edebiyat konularını içerisine alan geniş çaplı bir vizyon kanalı olan cahit TV sen iyi bir insansın ve her bilginin en sağlıklısına layıksın diyerek ten faydalı bilgiler vererek size yararlı olmaya çalışacak. . *** *** *** *** KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN...

25 Kasım 2020 Çarşamba

YAZAR HASAN SATI


1)Sizi yazmaya iten sebep neydi?

Aslında sebep olan her şeye çare olacak bir söz kelam edip merhem olunur mu gayesiyle başladı desek yeri olur, Şiir insanın duygularının tercümanıdır.

2)İlk ke ne zaman ve ne hakkında yazmıştınız?

Ortaokuldayken yazılan bazı şiirlerle alakalı ben neden yazmıyorum deyip başlamıştım. İlahi naatla peygamber efendimize yazdım.

3)Yazdığınız eserlerde karakterlerde kendinizden parçalar oluyor mu?

Evet, ben aslında çok belli etmesemde çok duygusal biri olduğumdan her yaşanan ve işlenen olaylarla kısa sürede söze ve şiire aktaran bir huyum var,ve buda bende olan halleri çoğu şiirime yansıtmışımdır. 

4)Sevdiğiniz  ve takip ettiğiniz diğer yazarlar kimlerdir?

Yazarlardan beni ve yazarlığımı süsleyen etki "Ahmet günbay yıldız" dır, ondan sonra gelen yazarlar birkaç kişiyi dile getirmek gerekirse"Nurullah Genç, Hayati İnanç, Mehmet Yıldız, Bekir Develi ve pek çok kişiden oluşmakta.

5)İlk kitabınızı bastırıp elinize aldığınızda neler hissetmiştiniz?

Aslında bunun mutluluğunu tarif etmem imkansız, öylesine gururverici ki taki bunu bir okurun size olan sevgi ve muhabbeti işte o büyük bir hazineyi ifade eden sözleri olabilir.

6)Kitaplarınızın başarısı sizi tadmin ediyor mu? Yoksa önemsemeden yazmaya devam mı ediyorsunuz?

Elbette önemsiyorum, lakin okuma alışkanlığı az, genç nesil oluşu beni üzüyor, ve amaç gönüllere hitap amacım olduğundan çok şiire ilgi gösteren kimse olmayışı acı.

7)Kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

Aslen Iğdırlıyım, Kocaeli de yaşamakta İstanbul da çalışmaktayım. Çok duygusal ama hiç belli etmeyen bir yapıya sahibim. Şiir benim için her duygularımı ifade edeceğim bir biçimimdir, doğayı ve gezmeyi seven her mevsime ayrı özlem duyan bir yapım var, Evli ve eserlerimin kaleme almamda vesile kişide eşimdir. 

8)Bana önerebileceğiniz bir kitap olsa hangi kitabı önerirdiniz?

Ahmet Günbay Yıldız "Boşluk" 

3 yorum:

  1. Yüreğinize kaleminize sağlık, kitabınız hayırlı uğurlu olsun, başarınız daim olsun saygılar.

    YanıtlaSil
  2. Duygulu olmayan, insana hasret duymayan siirde yazamaz Duygularinizi can-ı gönülden hissediyoruz Yüreğiniz dert görmesin Başarılar

    YanıtlaSil
  3. Duygulu olmayan, insana hasret duymayan siirde yazamaz Duygularinizi can-ı gönülden hissediyoruz Yüreğiniz dert görmesin Başarılar

    YanıtlaSil

Yapmış olduğunuz yorum için teşekkür ederiz...