GENEL DUYURU

**HOŞGELDİNİZ** BUGÜN SİZLERLE  YAZAR ... İLE YAPTIĞIMIZ RÖPORTAJ İLE KARŞINIZDAYIZ. . *** *** *** NOT: RÖPORTAJ YAPTIRMAK İSTEYENLER MAİL ADRESİMİZDEN İLETİŞİME GEÇEBİLİRLER. *** TAKİPTE KALIN...

KİTABA DAİR YAYIN AKIŞI

**HOŞGELDİNİZ** Kültür ,sanat ve edebiyat konularını içerisine alan geniş çaplı bir vizyon kanalı olan cahit TV sen iyi bir insansın ve her bilginin en sağlıklısına layıksın diyerek ten faydalı bilgiler vererek size yararlı olmaya çalışacak. . *** *** *** *** KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN...

3 Mart 2024 Pazar

ŞAİR HÜLYA ALKUŞ

1) Kitap yazmaya nasıl başladınız?

Çocukluğumdan beri yazmaktan keyif alıyorum. İlkokulda arkadaşlarıma mektuplar hikâyeler yazmakla bu işe başlamıştım.Ortaokulda Türkçe öğretmenlerim ile aram çok iyiydi. Dersler çok zevkli geçerdi. Kompozisyon yazmaya o zaman başlamıştım ve bu lise de edebiyatla devam etti. Temelimin Ortaokul’da atıldığını düşünüyorum. Ruhu derin bizi çok seven ve kendini çok güzel sevdiren öğretmenimle lise de kendimce bir şeyler karalamaya devam ettim bir kaç yıl şehir dışında okudum.Yaşam süresince ergenliğin verdiği duygu yoğunluğunun etkisi olduğunu düşünüyorum.Bilirsiniz, özlenen arkadaşlar, yaşanmayan sevgiler ve aileden uzak olmak.Üniversite de olaya çok farklı yaklaştım. Gayem bu yolda profesyonel olmaktı. Beni geliştiren etkinliklere aktivitelere meyilliydim. Üniversite ilk yılında tanıştığımız edebiyat hocamız da oldukça derin, ufku geniş ve edebiyatı öğrencilere aktarmak isteyen bir hocaydı. Bu da kendimi ifade etmemde değer bulmamda etkili oldu.Antolojiler ve dergilerin programlarına katılarak devam ettim. Bu yolda Dr. Enes Başak’ın etkisi yadsınamaz. Kurduğu antoloji ekibi sayesinde birçok yazarla tanıştım.

 2) İlham kaynaklarınız nelerdir?

İham kaynağımı tarif etmek benim açımdan biraz zor diyebilirim. Ancak kısaca şöyle açıklayayım. Kalbime dokunan her şey söyleyebilirim. Ben açıkça söylemek gerekirse neyin kalbime dokunup dokunmadığını kestiremiyorum. Mesela, kimi zaman yağan yağmur kimi zaman güneşlendiğim bir yürüyüş, tenimde hissettiğim rüzgâr. Tanıştığım içli insanlar ruhu geniş kalbi derin olanlar. Gezilerim, ayrılıklarım hüzünlerim, kimi zaman mesleğim. Çoğu zaman yalnızlıklarım. Bazen sevmek, bazen nefret etmek. Özlemek, ayrılmak, kavuşmak, kaybetmek, ölümü görmek; kısacası hayat. Yogayı da unutmamak gerek tabi.

3)Yazma sürecinde kullanmış olduğunuz teknikler nelerdir?

Teknik olarak doğru Türkçe ifadeler kullanmak en büyük yörüngem. Bunun için oldukça bol okumaya dinlemeye çalışıyorum.  

4)Yazma sürecinde karşılaşmış olduğunuz zorluklar nelerdir?

Elbette ki kimi zaman zorluklarla karşılaştığım oluyor. Mesela bazen öyle bir his oluşuyor ki onu anlatabilecek kelime bulamıyorum. Bazen duygu yoğunluğunu kaybedebiliyorum. İlham kaynağımın olmadığında yazma hissiyatımın kaybolduğu dönemler de oluyor. Bunları aşmak için oldukça çaba sarf ettiğim pek söylenemez. Çünkü o vakitler de bir sürece tabi olduğu kanaatindeyim.

5)Okuyuculara iletmek istediğiniz özel bir mesajınız var mı?

Bana göre zorlayarak gerçek şiirler yazılamaz. Okuyuculara en büyük tavsiyem şiir okumaktan uzak kalmamaları olur. Çünkü şiir kalbi yumuşak tutar. İnsana insan olduğunu hatırlatır. Hangi şiir olursa hangi kitap olursa olsun arada şiir okumalarını veya dinlemelerini tavsiye ederim.  Kitaplara gelince dilerim ki orada kendilerinden bir parça bulabilsinler. Bunu feedbackleri aracılığıyla öğrenebilmeyi çok isterim.

6)Bize kendinizden bahseder misiniz?

İnönü Üniversitesi İngilizce Tip Fakültesi mezunuyum. 5 yıl doktor olarak çalıştım. Son bir kaç aydır Amerika’ya taşındım ve burada yaşıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapmış olduğunuz yorum için teşekkür ederiz...