GENEL DUYURU

**HOŞGELDİNİZ** BUGÜN SİZLERLE  YAZAR ... İLE YAPTIĞIMIZ RÖPORTAJ İLE KARŞINIZDAYIZ. . *** *** *** NOT: RÖPORTAJ YAPTIRMAK İSTEYENLER MAİL ADRESİMİZDEN İLETİŞİME GEÇEBİLİRLER. *** TAKİPTE KALIN...

KİTABA DAİR YAYIN AKIŞI

**HOŞGELDİNİZ** Kültür ,sanat ve edebiyat konularını içerisine alan geniş çaplı bir vizyon kanalı olan cahit TV sen iyi bir insansın ve her bilginin en sağlıklısına layıksın diyerek ten faydalı bilgiler vererek size yararlı olmaya çalışacak. . *** *** *** *** KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN...

1 Mayıs 2021 Cumartesi

YAZAR TÜLAY ÇALLI

1)Sizi yazmaya iten sebep neydi?

Beni yazmaya iten en güçlü sebep, ilkokul sıralarında yazma yeteneğimi öğretmenimin keşfetmiş olması. Giderek büyüyüp zamanla tutku haline gelince yazma istikrarımı hep korudum. Ve gerisi geldi.  

2)İlk kez ne zaman ve ne hakkında yazmıştınız?

İlk olarak şiir yazmakla başladım.Seslendirme aşkı şiir yazma tutkumu güçlendirdi.Hem yazar hem seslendirirdim.Daha çok hayata dair şiirleri yazardım. Daha sonra düz yazıya dönüştü.  

3)Yazdığınız eserlerde karakterlerde kendinizden parçalar oluyor mu?

Her kitapta her yazıda yazardan az da olsa izler mutlaka vardır diye düşünüyorum o yüzden benden de bir şeyler var tabii. 

 4)Sevdiğiniz veya takip ettiğiniz diğer yazarlar kimlerdir?

Sevdiğim yazarlar Sabahattin Ali, Oğuz atay, Dostoyevski…  yazılarına idol aldığım tarzlar. 

 5)İlk kitabınızı bastırıp elinize aldığınızda neler hissetmiştiniz?

Duygusu tarifsiz.Sizin çocuğunuz gibi oluyor. Sanki dünyaya yeni bir insan gelmiş onu kucaklamışım gibi hissettim.Çünkü o kitapta bilmediğim birçok yürek vardı… Kimlerdi bilmiyordum… 

 

6) Kitaplarınızın başarısı sizi tadmin ediyır mu yoksa önemsemeden yazmaya devam mı ediyorsunuz?

Kitabımın satışı benim için çok önemli değil. Önemli olan benim için bir okuyucunun yüreğine dokunabilmektir.Bunun sayısı olmaz bende.  

 7)Kendinizi kısaca tanıtır mısınız? 

Radyocu,köşe yazarı ve edebiyat öğretmeniyim.Yaptığım her işi aşkla yapıyorum.Başarıya aşık bir insanım.Bu yüzden yazmayı da tutkuyla gerçekleştiriyorum. Yazma aşığı desek yeridir. 

 

8)Bana kitap önerecek olsaydınız hangi kitapları önerirdiniz?

Sanıyorum kendi kitabımı önerirdim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapmış olduğunuz yorum için teşekkür ederiz...