GENEL DUYURU

**HOŞGELDİNİZ** BUGÜN SİZLERLE  YAZAR ... İLE YAPTIĞIMIZ RÖPORTAJ İLE KARŞINIZDAYIZ. . *** *** *** NOT: RÖPORTAJ YAPTIRMAK İSTEYENLER MAİL ADRESİMİZDEN İLETİŞİME GEÇEBİLİRLER. *** TAKİPTE KALIN...

KİTABA DAİR YAYIN AKIŞI

**HOŞGELDİNİZ** Kültür ,sanat ve edebiyat konularını içerisine alan geniş çaplı bir vizyon kanalı olan cahit TV sen iyi bir insansın ve her bilginin en sağlıklısına layıksın diyerek ten faydalı bilgiler vererek size yararlı olmaya çalışacak. . *** *** *** *** KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN...

24 Haziran 2024 Pazartesi

YAZAR ZUHAL DARI

1) Kitap yazmaya nasıl başladınız?

Dünyaya gelen her insanın bir amaç uğruna geldiğini düşünüyorum. Her insan kendine has mükemmel bir fıtrat ,yaradılış ile dünyaya geliyor.  Fakat çoğu kendi yaradılış sebebini gayesini bilmeden  içinde yaşayamadığı yılların pişmanlığı, sebebini bir türlü bulamadığı içindeki boşluğun sebebini bulamadan büyük bir pişmanlık ile bu dünyadan göç edip gidiyor. Çoğu insanda farkında olsada içinde bulunduğu durum karşısında potansiyelini gerçekleştiremiyor malesef. Bende yaradılış gayemin farkındaydım ama el alem ne der diye düşünüyordum. Bu nedenle bana yazmak iyi gelse de yazdıklarım bir köşede gizli saklı duruyordu. Yazmak beni iyileştiriyordu ruhuma şifa oluyordu fakat bunu bir utanç gibi içimde saklıyordum. Ta ki yazmaktan hayallerimden vazgeçmenin acısını, kendi olarak yaşayamamanın üzüntüsü bedenimi çürütmeye başladığı o günlerde Nida ile tanışana kadar . Nida bana yaşanılan hiç bir zorluğun , acının hayallerini yaşayamamış bir insanın yaşadığı acıdan daha acı olmadığını öğretti. İşte saklı hazinelerimi o gün dışarıya çıkarmaya karar verdim. Yazdıklarım yanlız bana değil yarası olan bütün insanlara şifa olacaktı. Ben bir ışık tutacaktım arkasından yüzlerce insanlığa umut olacak,cehalete ışık yakan insan bir araya gelecekti inşallah.

2) İlham kaynaklarınız nelerdir?

İlham kaynağım toplum. Toplumda yaşanan sorunlar yanlış bilinen doğrular ve  yanlışlar .  Topluma şekil veren kadınlardır bir kadın ne kadar mutlu olursa toplum o kadar mutlu olur. Bir kadın ne kadar sağlıklı ise" ruhsal, fiziksel olarak." toplumda o denli sağlıklı olur , bir kadın ne kadar ekonomik olarak güçlüyse toplumda o kadar ekonomik olarak güçlü olur diye düşünüyorum. Bu nedenle önce yarası olan kadınları iyileştirmenin daha sonra da dini,ırkı, siyasi görüşü ne olursa olsun, içinde sevgi, merhamet ve adalet duygusunu taşıyan kadınlar ile birlikte çocuklarımıza barış içinde dünya bırakmak hayali umudu bana ilham veriyor.

3) Kitabınızı ilk elinize aldığınızda neler hissetmiştiniz?

Tabiki öncelikle büyük bir mutluluk ve gurur hissettim. Daha sonrasında ilk defa kendimi hafiflemiş hissettim sanki omuzlarından büyük bir yük kalkmıştı, huzurluydum. Ve en önemlisi içimde ki çocuk bana gülümsüyordu. Bu mutluluğu kelimeler ile tarif edemiyorum.

4) Kitabınızın ana teması nedir?

Ülkemizin ve bir çok ülkenin kanayan yarası çocuk gelinler;  eğitim hakları elinden alınmış psikolojik , fiziksel, cinsel ve ekonomik şiddete maruz kalmış hayalleri çalınmış kadınlar. Onların yaşadıkları sorunlar ve görmezlikten ve duyulmazlıktan gelinen bu sorunların toplumu nasıl etkilediğini anlatmak isterim.

5) Kitap fuarlarını nasıl buluyorsunuz?

Kitap fuarları okuyucu ile yazarın , okumayı seven insanlar ile kitapların bir araya geldiği mutluluğu paylaştığı yer. Yıllardır bir okuyucu olarak gittiğim kitap fuarlarında farklı kitapları keşfetmek farklı dünyalara tanıklık etmenin sevincini yaşıyordum bazen geçmişten günümüze bazen geleceğe yolculuk ettiğim kendime yol arkadaşı olarak seçtiğim yazarlarla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyordum. İlk defa yazar olarak gittiğim Ankara kitap fuarında farklı bir boyuta geçmiş gibiydim daha farklı bir bakış açısı ve mutluluk vardı. Hiç tanımadığınız bir okuyucu kitabınızı almış okumuş size gönlünde bir yer vermiş ve sizi görmek için geliyor size olan sevgisini anlatıyor. Ben hem okuyucu hem de yazar olarak kitap fuarlarını seviyorum ve bu bana uzun yorucu çalışmanın ardından nefes aldığım dinlendiğim bir tatil gibi geliyor yeni yerler, yeni insanlar keşfediyorsunuz.

6) Yazma sürecinizde karşılaştığınız zorluklar nelerdir ve bunu nasıl aşarsınız?

Yazma sürecinde insanların eleştirisi, alaycı bakışları ve bu yaştan sonra ne olacağını sanıyorsun diyerek motivasyonumu düşürmeleri beni çok yoruyordu. Onlardan uzaklaşıp kendim  ile baş başa kalmak istediğimde de bencillik ile suçlanıyordum. Bunu yapanlar değişime, ilerlemeye kapalı olan insanlardı . Maalesef kendini geliştirmek, değiştirmek isteyen çoğu insanın etrafı bu şekilde ki toksik insanlar ile dolu. Onların beni yorduğu zamanlarda, umutsuzluğun içine çekmek istediklerinde başarmış, zorlukların üstesinden gelmiş insanların hayatlarını araştırıyor  okuyordum.  Sonrasında gözlerimi kapatıp başardığımı hayal ediyordum. Ve kendime söz veriyordum bu cehalet zincirini kuracaksın insanların sustuklarını sen yüksek sesle söyleyeceksin diyordum.

7) Okuyucularınız iletmek istediğiniz özel bir mesaj var mı?

Okuyucularıma vermek istediğim mesaj haksızlık karşısında dilsiz şeytan olmayın. Bugün nelerden şikayet ediyorsak, önce dönüp aynada kendimize bir bakalım ben bu yanlışın neresindeyim ve düzeltmeye önce kendimizden başlayalım. Dünyaya bir çocuk getiriyorsak o çocuğun sahibi olmadığımızın farkında olalım. Çocuklarımızı kendi ideallerimize göre değil onların yaradılış fıtratına uygun olarak yetiştirmeye özen gösterelim. Çocuklarımızı büyütürken onlar ile kuşak çatışması yaşamak yerine bizlerde kendimizi onların yaşayacağı çağa göre geliştirelim. Değişmekten, yenilemmekten korkmayalım. Sevmekten,mutlu olmaktan vaz geçmeyelim. En büyük hazinenin eğitim olduğunun farkında olalım. Çocuklarımıza miras olarak mal mülk değil, mutlu oldukları hayatlar verelim. Bir başkasını memnun etmek için değil mutlu olmak için yaşayalım.

8) Bize kendinizden bahseder misiniz?

Ben Zuhal Darı 
1983 Gaziantep doğumluyum. Yirmi yedi yıllık evli beş çocuk annesiyim. Bende ülkemin çocuk gelinlerinden birisiyim.  Yıllar sonra hayatımda yaşadığım ikinci kırılma noktasından sonra eğitim hayatıma başladım. Hayallerimin arkasından gitmeye karar verdim. Bu yıl üniversite sınavına girdim inşallah Rabbim nasip ederse Sosyoloji bölümü okumayı istiyorum. Yaşanmamış bir hayatın,hayallerin arkasından üzülmek ah etmek yerine kısada olsa hayallerimin arkasından gitmeyi seçtim. Hayat yolculuğunda son durağa geldiğimde arkamda güzel izler bırakmak istiyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapmış olduğunuz yorum için teşekkür ederiz...