GENEL DUYURU

**HOŞGELDİNİZ** BUGÜN SİZLERLE  YAZAR ... İLE YAPTIĞIMIZ RÖPORTAJ İLE KARŞINIZDAYIZ. . *** *** *** NOT: RÖPORTAJ YAPTIRMAK İSTEYENLER MAİL ADRESİMİZDEN İLETİŞİME GEÇEBİLİRLER. *** TAKİPTE KALIN...

KİTABA DAİR YAYIN AKIŞI

**HOŞGELDİNİZ** Kültür ,sanat ve edebiyat konularını içerisine alan geniş çaplı bir vizyon kanalı olan cahit TV sen iyi bir insansın ve her bilginin en sağlıklısına layıksın diyerek ten faydalı bilgiler vererek size yararlı olmaya çalışacak. . *** *** *** *** KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN...

27 Mart 2020 Cuma

YAZAR ADİL GÖKŞİN




1 ) Sizi yazmaya iten sebep neydi?


 Bu soruyu ben de yıllardır kendime soruyorum. Benim hakkımda en güzel cevabı Şair Samet Türkyurdu, Yağma Kentinde'nin arka kapak yazısında verdi: "Ah, şiirler... Zamansız mekânların, okunabilen izleri... Aşk kokan, hasret duyulan, özlemle anılan; anlatılan belki başka bir yürek, belki dünyaya bir isyan, belki kâinatı anlama - anlatma yolları, belki de etnik ve milli değerlerin vicdanda yankılanan sesleridir."

2)İlk kez ne zaman ve ne hakkında yazmıştınız?

 İlk kez ne hakkında yazdığımı hatırlamam mümkün değil; kendimi bildim bileli şiir yazıyorum zaten. Diğer yandan bakacak olursak Mayıs Güneşi şiirimi, ilk şiirim olarak kabul edebiliriz. Şiir hayatımda "milat"tır. Sevdiğim birinin doğum günü için yazmıştım.

3)Yazdığınız eserlerde karakterlerde kendinizden parçalar oluyor mu?

 İllaki şiirlerimde de oyunlarımda da kendimden bir şey katıyorum karakterlere ama ikisinde de onlar apayrı varlıklar. "Bu tam olarak ben" ya da "bu hiç bana benzemiyor" diyemem. Bu konuda Shakespeare noktayı koymuş: "Olmak ya da olmamak. İşte bütün mesele!"

4) Sevdiğin ve taktir ettiğin diğer yazarla kimler?

 Nilgün Marmara, Küçük İskender, Attila İlhan okuyorum şair olarak;
yazarlardan Arthur Conan Doyle'un ve Oğuz Atay'ın eserlerini "okuyabildiğim" kadar okudum. Günümüz yazarlarından ise Ahmet Ümit ve Zülfü Livaneli'nin eserlerini takip ediyorum.

5)İlk kitabı bastırıp elinize aldığınızda neler hissettiniz?

 "Kitap yazacağım" diye girmedim bu yola. Biriken şiirlerim oldu, ben de "artık okuyucusuyla buluşmalı" diyerek yayınevi arayışı sürecine girdim. Bundan önce bizim yayınevinden (Kutlu Yayınevi) bir yazarın kitabını bana hediye etmesi bu ateşi daha da körükledi. Bu süreçte heyecandan olsa gerek -ilkin affı olur- dizgi sürecini aceleye getirdiğimden ilk kitabımda ufak tefek hatalar bulunuyor.Eskisi Gibi Olmadı kitabım
Soruya gelirsek: Kitabımı elime aldığımda, "çocuğum doğmuş gibi hissettim" diyebilirim.

6) Kitaplarınızın başarısı sizi tamin ediyor mu yoksa bunu önemsemeden yazmaya devam mı 
ediyorsunuz?


 Dediğim gibi ben bu yola "kitap yazacağım" diye girmedim; bundan dolayı tüccar gibi maddi bir kaygı gütmüyorum. küçük İskender'in son röportajında söylediği sözler benim sanata olan bakışımı gayet net özetliyor aslında:

7) Kendinizi kısaca tanıtır mısınız?
 Ben Adil Gökşin, on yedi yaşındayım. Ortaköy Denizcilik Lisesi'nde öğrenciyim. İki tane şiir kitabım var. Aşağı yukarı dört yıldır da fiilen şiir ve tiyatro oyunu yazıyorum.

"Doğru bildiğinizi doğru yapmaya kalkarsanız zaten başarı kaçınılmaz oluyor. İllaki başarıyı maddiyatla karşılaştırmamak gerekiyor. Kimsenin sizin sırtınızı sıvazlamasına, ödül vermesine de gerek yok. Kendinizi iyi hissediyorsanız, doğru bir iş yaptığınıza inanıyorsanız zaten mutlaka karşılığı bir yerde çıkar. Yeter ki tohum dökerek yürüyün yani. O toprak o tohumu verir mi? Orası sulanır mı? O sizin işiniz değil; tohum dökerek yürümeye çalışacaksınız."

8)Bana önerebileceğiniz bir kitap olsa hangi kitabı önerirdiniz?

 Roman: Zülfü Livaneli - Serenad
Şiir: küçük İskender - Elli Belirsiz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapmış olduğunuz yorum için teşekkür ederiz...