GENEL DUYURU

**HOŞGELDİNİZ** BUGÜN SİZLERLE  YAZAR ... İLE YAPTIĞIMIZ RÖPORTAJ İLE KARŞINIZDAYIZ. . *** *** *** NOT: RÖPORTAJ YAPTIRMAK İSTEYENLER MAİL ADRESİMİZDEN İLETİŞİME GEÇEBİLİRLER. *** TAKİPTE KALIN...

KİTABA DAİR YAYIN AKIŞI

**HOŞGELDİNİZ** Kültür ,sanat ve edebiyat konularını içerisine alan geniş çaplı bir vizyon kanalı olan cahit TV sen iyi bir insansın ve her bilginin en sağlıklısına layıksın diyerek ten faydalı bilgiler vererek size yararlı olmaya çalışacak. . *** *** *** *** KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN...

30 Mart 2020 Pazartesi

YAZAR SILA TAŞCI


1)Sizi yazmaya iten sebep neydi?

  Hayal gücüm. Sınır tanımayan bir hayal gücüne sahibim. Küçükken uyumadan önce her gün yeni bir hayata ve farklı bir role sahipmişim gibi hayaller, senaryolar kurardım kafamda ve öylece uykuya dalardım. Hâlâ da yorgun olmadığım günler hayallerle uykuya dalıyorum. Hayatımın her anında kafamda oluşan ve her an kağıda dökülmeye hazır senaryolar kuruluyor. Bu öyle bir şey ki zihninizi tamamen etkisi altına alıyor ve birkaç gün boyunca yazı yazmayınca ruhsal açıdan kötü hissettiriyor, sizi bunalıma kadar sürüklüyor; hiçbir şeyden tat alamıyorsunuz. Ben hep derim ya, "yazmak benim için su gibi bir ihtiyaç." Bundan dolayıdır ki ben yazmak için yaratıldığımın ve uzun bir süre boyunca yazmadan yaşayamayacağımın görüşündeyim.

2)İlk kez ne zaman ve ne hakkında yazmıştınız?

 İlkokul 2. Sınıfta abimin bir kitap bitirme karşılığında hediye ettiği danonelerle birlikte okumayı sevmemle birkaç sayfalık hikâyelerle ve şiirlerle yazmaya başladım. Fakat yazdıklarımın ne konuda olduğunu hatırlamıyorum.

3)Yazdığınız eserlerde karakterlerde kendinizden parçalar oluyor mu?

 Tabi ki. illaki baş karaktere veya yan karakterlere kendinizden bir parça veya birkaç parça vermiş oluyorsunuz. Mesela örnek verecek olursam; "Kızıl Örtü" romanımda baş karakter olan Reunion'a kendimden bir parça olarak 'kar çiceklerini' verdim. Ben de tıpkı Reunion gibi kar çiçeği düşkünüyüm. Bunun yanında ben her yazarda bunun kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum. İsteyerek veya istemeyerek de olsa yazar kendinden bir parça karakterlerime armağan etmiş oluyor ve bu benim görüşümce çok güzel bir şey.

4)Sevdiğiniz ve takip ettiğiniz diğer yazarlar kimlerdir?

  Sevdiğim ve takip ettiğim bir çok yazar var aslında. Genç ve acemi bir yazar olarak öğreneceğim bir çok şey var, zira yolun başındayım. Bu nedenle örnek aldığım veya yazılarıyla bana yol gösteren tecrübeli yazarlarla dostluğa sahibim ve bu beni çok gururlandırıyor. Sevdiğim yazarları ve şairleri baz alacak olursak; başta Yaşar Kemal, Atilla İlhan, Fazıl Hüsnü Dağlarca, Kişisel gelişimci Gun Finley olmak üzere daha sonra günümüz yazarlarından Gülnihal Baki, Mücahid Karaçınar, Kurtuluş Ayaşlı ve onlar gibi birçok yazar. Hepsinin birer gerçek yazar olduğunun kanaatindeyim.

5)İlk kitabınızı bastırıp elinize aldığınızda neler hissetmiştiniz?

  Kitabımı ilk bastırdığımın anı bırakın, kitabımın sözleşmesini imzaladığım günün heyecanını anlatamam. İlkokul 2. sınıftan beri kesin bir hayalimdi. Fikir yapım, isteklerim ve birçok hayalim değişti. Fakat yazar olma hayalim ve yazma isteğim hiçbir zaman değişmedi, bitmedi. Aslında yazmak bir yandan ihtiyaç olurken, yazar olmak bir hayal olmaktan çıkıp hedefim oldu bir süre sonra. Ve ben bu hedefime 9 yıl sonra ulaştım. Kitabımın, bir diğer deyişle çocuğumun evrende doğuşuna şahit olmak anlatılmaz ve hiçbir kelimeye, cümleye sığmaz bir duygu. Bu yola çıkarken birçok anı, hayal kırıklığı yaşadım ve birçok mücadele verdim. Lakin şu an hepsinin değdiğine inanıyorum. İyi ki o zorlukları yaşadım ve iyi ki bir yazarım. Bence eğer imkânsız gibi görünse bile bir hedefin varsa "asla pes etme!" Biz imkânsızlaştırmadığımız sürece hiçbir şey imkânsız değildir.

6) Kitabınızın başarısı sizi tatmin ediyor mu yoksa bunu önemsemeden yazmaya devam mı ediyorsunuz?

  Kitabımın başarısı beni tatmin etmiyor. Daha önce de dediğim gibi; henüz yolun başındayım, en iyisi olmak için çalışıyorum ve çok yazıyorum.

7) Kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

  Aslında bu gibi sorulara yanıt vermeyi pek tercih etmiyorum. Çünkü insan kendini en iyi yaşarken birine tanıyabilir, yani iki çift cümleyle değil. Ama yine de size kendimden emin olduğum birkaç özelliği paylaşabilirim. 19 yaşında Urfa/Viranşehir doğumlu Sağlık Meslek Lisesi mezunu ve üniveristeye hazırlanan genç bir yazarım. 18 yaşımda Kızıl Örtü kitabımın basımı gerçekleşti. Resim yapmayı çok seviyorum ve 3 tane resim yarışması belgem var. Ortaokul 7.sınıftayken Adalet Konulu Şiir Olimpiyatları Yarışmasında 1.'lik ödülü aldım. Lisedeyken Hipokrat Dergisinde "Sıdk-ı Vatan" adlı yazım yer aldı. Birçok hedefleri ve idealleri olan biriyim. Birden fazla alanla ilgilenmeyi ve bu alanlarda başarılar elde etmeyi hedefliyorum. Müzik dinlemeyi çok ama çok seviyorum. Kitap okumak, benim için bambaşka bir şey. Kış, benim en sevdiğim mevsim. Uzay bilimi ilgi alanım. Sürekli olarak gelişime açık biriyim, zamanla değişen bir fikir yapım var. Son olarak, sanatı ve sanatla ilgilenen insanları seviyorum.

8)Bana önerebileceğiniz bir kitap olsa hangisini önerirdiniz?

 Gun FINLEY'in kişisel gelişim kitabı olan "Vazgeçebilmek" adlı kitabını size şiddetle öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapmış olduğunuz yorum için teşekkür ederiz...