GENEL DUYURU

**HOŞGELDİNİZ** BUGÜN SİZLERLE  YAZAR ... İLE YAPTIĞIMIZ RÖPORTAJ İLE KARŞINIZDAYIZ. . *** *** *** NOT: RÖPORTAJ YAPTIRMAK İSTEYENLER MAİL ADRESİMİZDEN İLETİŞİME GEÇEBİLİRLER. *** TAKİPTE KALIN...

KİTABA DAİR YAYIN AKIŞI

**HOŞGELDİNİZ** Kültür ,sanat ve edebiyat konularını içerisine alan geniş çaplı bir vizyon kanalı olan cahit TV sen iyi bir insansın ve her bilginin en sağlıklısına layıksın diyerek ten faydalı bilgiler vererek size yararlı olmaya çalışacak. . *** *** *** *** KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN...

16 Şubat 2021 Salı

YAZAR EMİNE POLAT

1) Sizi yazmaya iten sebep nedir?

Ben yazmaya çok küçük yaşlarda başladım. Kendimi bildim bileli elimde kalem vardı. Hani derler ya " ben yazmak için yaratılmışım" işte o benim! İlkokuldan baslayarak ve üzerine koyarak çoğalan bir okuma isteği  ve akabinde gelen yazmak, yazmak ve sonsuza kadar yazmak... bana kendini anlat deseler; iki basit kelime okumak ve yazmak aslında kocaman dünyayı içerisine alan bu iki kelime hayatımın özetidir.

2)İlk kez ne zaman ve ne hakkında yazmaya başladınız?

 İlk günlüklerle basladi ve enteresan gördüğüm, duyduğum olaylar yazmaya başladım. Halen bu özelliğim devam eder. Duyduğum değişik isimler, olaylar, sözler hepsini not ederim. Herhangi birseyle karalamaya çalışırım. İlk diyebileceğim uzun yazım bir öyküyü. Lisede yıllık ödev verilirdi. Bende ödevimi edebiyat dersinden almistm, konu ise öykü yazmaktı.  Bir koyda yaşayan özgür atlarla ilgili bir öykü yazmıştım. Oykudeki tayin ismi Yuna idi. Öğretmenim cok beğenmişti, en yüksek notu aldım. Okul dergisinde yayınlanmıştı. Öğretmenim yazmam konusunda beni teşvik etti.

3)Yazdığınız eserlerde karakterlerde kendinizden parçalar oluyor mu?

Oluyor. Kendimden, çevremden, ailemden, arkadaşlarımdan yaziyorum. Bazen yaşadığımız bir olayı yaziyorum.  Zaten insan gördüğüm, yaşadığım olayları ya bütünüyle ya da hayal gücümle harmanlayan yaziyorum. Gordugum, yaşadığım, kokladigim, hissettiğim her şeyi hayal gücümle birleştirerek kalemle kağıda döküyorum.

4)Sevdiğiniz veya takip ettiğiniz diğer yazarlar kimler?

Ahmet Ümit   özellikle Komiser Nevzat serisi
Zulfu Lisansı kitapları
Fantastik kitaplarının
Michael j. Sullivan  Kılıçlar Çağı serisi
Josh maceranın Kafes
Dostoyevsk
Cengiz Aymatov
Janet Ayşenur  Ask ve Gurur

5)İlk kitabınızı bastırıp elinize aldığınızda neler hissetmiştiniz?

İlk kitabım Aşkın  Gözyaşları  3 yil önce basıldı. Zaten basıma gidinceye kadar büyük bir heyecan oluyor. Yazarlığı bana en büyük kazanımı  sabırdır.  Ben kitaplarım basılması başlayınca  sabretmeyi öğrendim. Kitap İlk elime geldiğinde heyecandan ne yapacağımı bilememistim. Ben yazmıştım ve su an ellerim arasında tutuyordum. Tarif edilemez bir his ve mutluluktu. İçimi bir sıcaklık sarmıştı  ama guzel sıcaklıkti. O gunu kelimelere sigdirmam mümkün değil.

6)Kitaplarınızın başarısı sizi tadmin ediyor mu? Yoksa önemsemeden yazmaya devam mı ediyorsunuz?

Kitap yazmak ve yazarlık uzun bir serüven; gönül ister kırılabilir cok satsın ve listeler girsin. Dediğim gibi sabır isteyen bir meslek yazarlık! Şu an sayılardan bahsedersen istediğim satış rakamlarini henüz görmedim. Ama yazmak benim hayatımın en önemli parçası ve ben sonsuza kadar yazacağım. Yazmami hiç bir şey hele rakamlar engelleyemez. Zaten ben o hesaplar çoktan aştım. Kalemi elime aldığım zaman sayılar yok oluyor ve ben o muhteşem dünyaya dalıyorum. Sadece beyaz kağıt  ve benim düşüncelerimi  yazi olarak yazan kağıtla cilveleşen kalemim kalıyor.

7)Kendinizden kısaca bahsedebilir misiniz?

1976 yılında Gümüşhane' de dünyaya geldim. Ben yedi çocuklu bir ailenin beşinci çocuğuyum.  Cok guzel bir çocukluk yaşadım. Eskiyi özlemle aniyor va arıyorum. Ilkokul, ortaokul ve liseyi burada okudum. Sonra Ankara'ya taşındık ve AOF'de işletme okudum. Makine teknik ressamların sertifikası aldım. Ozel sektörde uzun yıllar çalıştım. Şu an çalışmıyorum, yaziyor ve okuyorum. 

8)Bana önerebileceğiniz bir kitap olsa hangi kitabı önerirdiniz?

 Aşk  ve Gurur  Janet Ayşenur

Emine Polat
Suskun Yeşil
Aşkın Gözyaşları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapmış olduğunuz yorum için teşekkür ederiz...