GENEL DUYURU

**HOŞGELDİNİZ** BUGÜN SİZLERLE  YAZAR ... İLE YAPTIĞIMIZ RÖPORTAJ İLE KARŞINIZDAYIZ. . *** *** *** NOT: RÖPORTAJ YAPTIRMAK İSTEYENLER MAİL ADRESİMİZDEN İLETİŞİME GEÇEBİLİRLER. *** TAKİPTE KALIN...

KİTABA DAİR YAYIN AKIŞI

**HOŞGELDİNİZ** Kültür ,sanat ve edebiyat konularını içerisine alan geniş çaplı bir vizyon kanalı olan cahit TV sen iyi bir insansın ve her bilginin en sağlıklısına layıksın diyerek ten faydalı bilgiler vererek size yararlı olmaya çalışacak. . *** *** *** *** KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN...

6 Mart 2021 Cumartesi

YAZAR NERMİN GÜDAY KAÇAR

 

1-    1)Sizi yazmaya iten sebep neydi?

Yazmaya başlamam tesadüfen oldu aslında. Yazdığımda rahatladığımı fark ettim. Duygu ve   düşüncelerimi kağıda dökmek çok hoşuma gitmişti.

2-    2)İlk kez ne zaman ve ne hakkında yazmıştınız?

Ben okumaya başladığımdan beri kitap okumayı çok severim. Okumanın yanında yazmaya yakın bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine başladım. Kendisi yerel bir edebiyat dergisi yayınlamaktaydı. Hayatın getirdiği bazı zorluklarla mücadelenin tam ortasında gelen bu teklif üzerinde epey bir süre düşündüm. Yazdığımda rahatlayacağımı söylemişti. Ve hatta yazdığım ilkyazımı da dergisinde yayınlayacağını söylemişti. Bu konuşmadan sonra yazma denemelerine başladım. Fakat yazamıyordum. Daha doğrusu cesaretim yoktu. Bir gece yine oturdum ve çocukluk anılarımdan hafızamda yer etmiş olan anı- yazıyı kaleme aldım. Arkadaşımda bu yazımı yayınladı. Benim için olağanüstü bir durumdu. Dergiyi ilk elime aldığımda heyecandan kalbim çırpınıyordu.

3-    3)Yazdığınız eserlerde karakterlerde kendinizden parçalar oluyor mu?

Tabii ki oluyor. Bir konuyu işlerken,  kahramanın rolüne girmek gerekir. Onun yaşamına gireceğimiz için onun gibi konuşur, düşünür ve yaşarız. Bir eserde en önemli unsur gerçeğe çok yakın kaleme almamız gerekir. Okuyucu o duyguyu okurken hissedebilsin ve o tadı alabilsin. O yüzdendir ki gerçek yaşanmış hikâyeler çok ilgi çeker. Biz kahramanın yerine kendimizi koyarken, aynı zamanda kendimizi istemesek de kitaba dâhil ederiz.

4-     4)Sevdiğiniz ve takip ettiğiniz diğer yazarlar kimdir?

Ben Türk edebiyatını daha çok seviyorum. Klasik batı edebiyatının çocuğu bitirdim. Rus yazarlarını da okumayı seviyorum aslında. Türk edebiyatından Yaşar Kemal, Orhan Kemal, Fakir Baykurt, Muzaffer İzgü, Vedat Türkali, Sabahattin Ali, Rıfat Ilgaz v.b. yazarları okumayı seviyorum. Cumhuriyetin başlangıcından bugüne kadar olan dönem romanlarını, tarihe ışık tutan yazarları okumayı seviyorum. Günümüz yazarlarından çok sıkı takip ettiğim yazar yok aslında. Genelde yeni yazarlara şans vermeyi seviyorum. Yakın dostlarımı takip ediyorum. Mesela Gülhan Genç,Erhan Pınarbaşı, Ayhan Sarıkaya,Turgay Coşkun, Canan Korkmaz, Fatma Türkdoğan…

5-   5) İlk kitabınızı bastırdığınızda neler hissetmiştiniz?

Çok heyecanlanmıştım. Bayılacak gibi hissettim. İtiraf etmeliyim ki ilk kitap için çok erken bir zamanda çıkartmıştım ilk kitabımı. Sabredememiştim. Günahlarıyla, sevaplarıyla benim kitabımdı. Çevremdeki yazarların kitabı çıktığında hayıflanıyordum. Yaşamın ne getireceğini bilmiyordum. En azından ardımda bana ait bir eser bırakma düşüncesi oluşmuştu. Ayrıca, dereye girmeden, derenin derinliğini nasıl bilebilirdim. Kötü de olmadı.

6-    6)Kitaplarınızın başarısı sizi tatmin ediyor mu? Yoksa bunu önemsemeden yazmaya devam mı ediyorsunuz?

Tabii ki her yazar gibi ben de çok başarılı bir yazar olmak isterim. Daha açıkçası çok satan bir yazar. Fakat okuma oranının çok düşük olduğu ülkemde bu imkânsız neredeyse. Okuyandan çok yazan var.  Kitap konusunda üretim çok fazla. Türk halkının önyargısı da malumunuzdur. İnsanlar tanınmış yazarların kitaplarını almayı tercih ediyorlar. Oysa o kadar çok yetenekli yazarların kitapları, tozlu rafların arasında yitip gidiyor. Bu durum da yazarların şevkini kırıyor. Yazmak istese de bu yüzden yazmayı bırakıyor. Şöyle anlatayım ses sanatçılarından bazıları şöhrete çok çabuk kavuşur. Bu tamamen bir başka ünlü sanatçının onu keşfetmesiyle ve onu tanıtmasıyla gerçekleşir. Aynı kural edebiyat dünyasında da geçerli. Ne zaman hırslarımızdan, bencilliğimizden kurtulursak birbirimize faydalı olabiliriz. Kişilik olarak sakin biriyimdir. Hırslarım, kıskançlıklarım olmamıştır. Her şey nasipledir. Nasip olmadan dayak bile yenmezmiş. Kaygım olmadan yazıyorum. Benim amacım, ardımdan benden sonraki kuşaklara eser bırakmak. En büyük dileğim ise hayattayken yazdıklarımın okunması.

7-    7)Kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

1969 doğumluyum. Evliyim. Bir kız annesiyim. İki de torunum var. Bolu’da yaşıyorum. 2015 yılında devlet memurluğundan emekli oldum. Uzun süredir edebiyatın içindeyim. 2012 yılında ilk kitabım Hüzün Dalgaları(öykü) Favori yayınları, ikinci kitabım Bilinmezin Peşinde (roman) Sokak Kitapları yayınları, üçüncü kitabım Melekler Evi ( roman) KDY Doğrudan yayıncılıktan çıktı. Yakında bir kitabım daha çıkacak. O da Gülnar yayınlarından Efsunlu Gözler ( roman) basım aşamasındadır. Kendi halinde bir insanım. Ailem benim için çok değerlidir. Ayrıca yağlı boya resim çalışmaları da yapıyorum. Yazmaya devam ediyorum. Bitmek üzere olan roman dosyamın üzerinde çalışmaya devam ediyorum.

8-   8) Bana önerebileceğiniz bir kitap olsa hangi kitabı önerirdiniz?

Ben dediğim gibi Türk edebiyatının okunmasını isterim. Yaşar Kemal’ in İnce Memed serisini okumanızı tavsiye ederim. Tabii ki yeni yazarlara şans vermenizi de isterim. Eğer bir kitabın giriş sayfasını beğeniyorsanız alın derim. Bu imkanı bana sağladığınız için çok teşekkür ederim. Saygılar.

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapmış olduğunuz yorum için teşekkür ederiz...