GENEL DUYURU

**HOŞGELDİNİZ** BUGÜN SİZLERLE  YAZAR ... İLE YAPTIĞIMIZ RÖPORTAJ İLE KARŞINIZDAYIZ. . *** *** *** NOT: RÖPORTAJ YAPTIRMAK İSTEYENLER MAİL ADRESİMİZDEN İLETİŞİME GEÇEBİLİRLER. *** TAKİPTE KALIN...

KİTABA DAİR YAYIN AKIŞI

**HOŞGELDİNİZ** Kültür ,sanat ve edebiyat konularını içerisine alan geniş çaplı bir vizyon kanalı olan cahit TV sen iyi bir insansın ve her bilginin en sağlıklısına layıksın diyerek ten faydalı bilgiler vererek size yararlı olmaya çalışacak. . *** *** *** *** KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN...

30 Kasım 2020 Pazartesi

YAZAR NİLGÜN ULUKAYA

1)Sizi yazmaya iten sebep neydi?

Bu hayata dair bir şeyler dile getirilecekse o da ülke içerisinde ne gibi değerlere önem veriyoruz olurdu sanırım.

Geçmiş ve gelecek kuşakların bir bilgiye ulaşma noktasında hangi hatırda kalır sayfalarda ve anılarda kalabilir diye düşünmekle başladı yazma hikâyem. Sonra kendime istemsizce kafamı kurcalayan ele verdi beni. Neden şiir yazmayayım. Kafamda ki olgular yoğunluğa kavuştuktan sonra artık bir şiir kitabı çıkarmaya karar vermiştim. Bu bağlamda bana ilham kaynağı olan doğa. Şiirlerimde ki her bir dizenin de şiir severle ilham olmasını diliyorum.

2)İlk kez ne zaman ve ne hakkında yazmıştınız?

İlk kez yılbaşı kartpostallarının arkasına Evren’e Mektuplar niteliğinde yazılar yazmaya başlamıştım. Notlar birikerek benim için yaşanabilir bir dünya oluşturmuştu.

3)Yazdığınız eserlerde karakterlerde kendinizden parçalar oluyor mu?

Yazdığım şiirlerde varım.Hayal dünyamı doğaya ve evrensel yaklaşımlarca pekiştirdiğimde ise…Buna kendim bir isim vermeyi uygun gördüm.”Walt Hayal Dünyamda” hayal dünyam şüphe gerekmez bir gerçek.Masallardan esinlenerek koydum.Masal incelemesini seviyorum.

Masallardaki ana temayı doğa ile özdeştirebilme fikrini sahiplenmiştim.Yaşama sevincini insana dizelerimde aktardığım gibi benim için de vazgeçilmez bir unsur.

4)Sevdiğiniz veya takip ettiğiniz diğer yazarlar kimler?

Hakan GÜNDAN, Ercan KESAL, Sultan TARLACI, Sinan CANAN, Kerem BOZKURT, Serda KIRANDA, Ömer MEMOĞLU, Nuray Farin DİNER,Adil YILDIRIM, Nejat İŞLER,Uğur BATI değerli yazarlar arasındadır.

5)İlk kitabınızı bastırıp elinize aldığınızda neler hissetmiştiniz?

Sevinçten ağlamıştım.Kendimi fotoğraflayıp Serda KRANDA KAPUCUOĞLU’NA gödermiştim.Kitabın içinde başında son okuyan  isim Serda KRANDA KAPUCUOĞLU diye geçer.Bu anı beni çok duygulandırır.Hayatımda tanıdığım en nadide insanların başında gelir.Kitabın basılmış şekilde kapıma gelişi,elime alışım hiç aklımdan çıkamaz.

6)Kitaplarınızın başarısı sizi tatmin ediyor mu?Yoksa bunu önemsemeden yazmaya devam mı ediyorsunuz?

Şiir zor bir alandır.

Sadece şiir ile sınırlı kalmayacaktım.Bunu yazarken hissetmiştim.Ülkemizde kadın şair,şiir söcükleri yenilerle empoze edilmeli.Aydınlık yarınlara umut olmalı.Doğayı ve hayatı önemseyerek yazmaya devam ediyorum. Doğayı fotoğraflayarak temaya önem veriyorum.

7)Kendinizden kısaca bahseder misiniz?

16 Kasım 1979 tarihinde doğdum.Anadolu üniversitesi muhasebe bölümünden mezun oldum.İlk şiir kitabım olan Ben Martılara Çok baktım. 14 Şubat 2019’da yayımlandı.

Doğa üzerinde fotoğraflama yaparken ağaç ve taş üzerinde bulduğum şekil ve sembollere yaşama sevincini umudunu ve güzelliğini yansıtırken instagram sayfam olan @nlgnulky adresi ile doğanın güzelliklerini takipçi dostlarımla paylaşmaktayım.

 

8)Bana önerebileceğiniz bir kitap olsa hangi kitabı önerirdiniz?

Olağanüstü Masallar-Jorge Luis Borges

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapmış olduğunuz yorum için teşekkür ederiz...