GENEL DUYURU

**HOŞGELDİNİZ** BUGÜN SİZLERLE  YAZAR ... İLE YAPTIĞIMIZ RÖPORTAJ İLE KARŞINIZDAYIZ. . *** *** *** NOT: RÖPORTAJ YAPTIRMAK İSTEYENLER MAİL ADRESİMİZDEN İLETİŞİME GEÇEBİLİRLER. *** TAKİPTE KALIN...

KİTABA DAİR YAYIN AKIŞI

**HOŞGELDİNİZ** Kültür ,sanat ve edebiyat konularını içerisine alan geniş çaplı bir vizyon kanalı olan cahit TV sen iyi bir insansın ve her bilginin en sağlıklısına layıksın diyerek ten faydalı bilgiler vererek size yararlı olmaya çalışacak. . *** *** *** *** KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN...

4 Ocak 2021 Pazartesi

YAZAR ŞEYMA ORAL

1)Sizi yazmaya iten sebep neydi?

Beni yazmaya iten şey aslında edebiyata aşık olmamdı.Edebiyat hakkında konuşmak şairleri ve şiirlerini sevmem ve ayrıca beni yazmaya iten şey liseye başladığımda yalnız hissediyordum. Kendimi ve bir şekilde kağıtlara dökerken buldum kendimi.Aslında ortaokulda da günlük tutuyordum.Ama şiirle veya edebiyatla bir alakam yoktu.Ama lisede içime yazma isteği geldi.Sürekli her bulduğum vakitte kağıtlara bir şeyler karalıyordum.Kimi zaman tenefüs kimi zamanda otobüste yazıyordum.Kimse o zamanlar beni takmıyordu.İlk başta da zaten edebiyatla uğraşmamı kaleye almamışlardı.Ama sonradan ben daha çok çabaladım.Her kötü eleştiride aslında ben daha çok hırslandım.Besteler yazdım,kompozisyonlar yazdım,şiir ve sözler,hatta kısa hikayeler bile yazmaya başlamıştım.Yazdıkça elim alıştı,özgüvenimi tekrar kazandım.Bir sürü arkadaşım ve beni seven insanlar oldu.Kimisi gala uzaktı bana ama en azından sevdiklerim yanı başımdaydı.Benim zaten ilk kitap çıkartma isteğim lise sonda oldu.

Anlatmak gerekirse eğer bir gün edebiyat dersindeyken,mesut hocamız bizden istediğiniz konu hakkında kompozisyon yazın dedi.Bende 5 dakika içinde 5 tane kompozisyon yazmıştım.Mesut hoca da çok şaşırmıştı.Ve sonrasında bazıları gülmüştü.Ama hiçbiri kompozisyon yazamamıştı.Mesut hoca da benim sınıfımdan neden yazar çıkmasın.Ben o günden sonra kitap çıkartıp herkesin başarımı görmesini istedim.Çünkü hiçbir zaman kitap çıkaracağıma inanılmadı.Hayatım boyunca bu konu hakkında eleştirildim.Ama bu eleştiriler beni daha çok hırslandırdı.Ve neden daha iyi olmasın diyorum.Sizede tek tavsiyem hayallerinizden vazgeçmeyin.

2)İlk kez ne zaman ve ne hakkında yazmıştınız?

İl kes aslında lise 1 ‘de söz ve şiirle başladım.O zamanlar amatörce yazıyordum.Sonra üniversitede yazmaya devam ettim.Yazdıkçada geliştirdim kendimi ve neden kalbe dokunan bir şey yazmayım dedim.Aslında çıkardığım kitaptan öncede yazdığım bir hikaye vardı ama onda hayal kırıklığına uğramıştım.Çünkü o yazdığım beğenilmemişti.Bende başka yazmadan gelişemem dedim ve yazmaya devam ettim.

3)Yazdığınız eserlerde karakterlerde kendinizden parçalar oluyor mu?

Benim yazdıklarım hep bir kurgudan ibaret ve hayır yazdığım kitapta karakterler ve  yaşanan olaylar kafamda kurguladığım sonrada kağıtlara döktüğüm bir sanat sadece.

4)Sevdiğiniz ve takip ettiğiniz diğer yazarlar kimlerdir?

Sevdiğim yazar çok fazla ama en sevdiklerimi dersek 

Kahraman Tazeoğlu 

Beyhan Budak 

Kahraman tazeoğlu’nun kitapları bana ilham veriyor.Ayrıca Beyhan budak iyi ki kitap çıkarmış gerçek hayat hakkında birçok şey öğretiyor.Onun kitaplarını okuduktan sonra sanki hayatım daha çok değişti.Daha çok hayallerime sarıldım.Hayat hakkındaki korkularım azaldı ve hırslandım.

5)İlk kitabınızı bastırıp elinize aldığınızda neler hissetmiştiniz?


İlk kitabımı bastırıp elime aldığımda meğer ben nekadar hırslı ve başarıyı sağlayan bir insan gibi gördüm.Kendimle gurur duydum çünkü bu benim liseden beri kurduğum bir şeydi.Şiirlerimi attığım zaman çok kötü hissetmiştim.Ama kitabımı elime aldığımda başarılmış bir hayal gördüm.Şu an çok mutluyum çünkü birçok kişiye hem ilham kaynağı oldum hemde bir şekilde kalplerine dokunmuş oldum.

6)Kitapların başarısı sizi tadmin ediyor mu?Yoksa önemsemeden yazmaya devam mı ediyorsunuz?


Kitabımın başarısı tatmin eder tabi ama neden daha iyisi olmasın ki ve neden daha çok gelişmeyeyim.Yazdıkça yazma isteği gelen insanı durduramazsın zaten bende öyleyim.Sürekli bir şeyler yazmak ve her defasında da insanlara ve bütün dünyaya bir şeyler katmak sizce de güzel bir duygu değil mi?

7)Kendinizi kısaca tanıtır mısınız?


1998 yılında İzmit’te doğdum.İlk okul ve ortaokulu Dürdane Özdilek okulunda tamamladım.Sonrasında Kolordu Kız Meslek lisesinde okudum.Ortaokuldayken içine kapanık bir çocukluk dönemi yaşadığım için rehberlik öğretmenim günlük tutmamı önermişti.Onun hediye ettiği ajandaya başladım yazmaya sanki geriye daha bir kolay geliyordu.Liseye geçtiğimde tek tük karalıyordum bir şeyler sonra yavaştan başladım karalamaya şiirler,sözler,kısa metinler derken zaman geçiyordu.İlk kitap yazma isteğimde edebiyat hocam sayesinde ortaya çıktı.Üniversiteye geçtiğimde yazmaya devam ettim.Bu sefer daha güzel şeyler yazıyordum.Bakıyordum ki yazdıkça gelişiyorum devam ettim.Kötü eleştiriler beni besliyordu hırslanıyordum.Üniversite bitince de bir yayıneviyle görüşmüştüm.Zaten araştırıyordum neyse bir hikayemi öyle gönderdim.Ama o hikayem kabul görmemişti.Yıllar sonra yine başka bir yayın evi güzel bir haber verdi.Şiir kitaplarında yer aldım.Sonra yine aynı yayınevi kitabınızı yazmak ister misiniz dedi.

Benimde o zamanlar durumum iyiydi.Hikayeyi gönderdikten sonra kabul gördüm.Sözleşme olduktan sonra kitabım kısa sürede çıktı.İkinci kitabımın da basılmasına az bir zaman kaldı.Son rötuşları yaptıktan sonra o da sizlerle olacak.

8)Bana önerebileceğiniz bir kitap olsa hangi kitabı önerirdiniz?


Size önereceğim bir kitap olsa Beyhan Budak senin suçun değil kitabını önerirdim.İkinci olarak da kendi kitabım Umudunu kaybetme kitabını çünkü eminim okuyunca insanlara bir şey katacak.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapmış olduğunuz yorum için teşekkür ederiz...