GENEL DUYURU

**HOŞGELDİNİZ** BUGÜN SİZLERLE  YAZAR ... İLE YAPTIĞIMIZ RÖPORTAJ İLE KARŞINIZDAYIZ. . *** *** *** NOT: RÖPORTAJ YAPTIRMAK İSTEYENLER MAİL ADRESİMİZDEN İLETİŞİME GEÇEBİLİRLER. *** TAKİPTE KALIN...

KİTABA DAİR YAYIN AKIŞI

**HOŞGELDİNİZ** Kültür ,sanat ve edebiyat konularını içerisine alan geniş çaplı bir vizyon kanalı olan cahit TV sen iyi bir insansın ve her bilginin en sağlıklısına layıksın diyerek ten faydalı bilgiler vererek size yararlı olmaya çalışacak. . *** *** *** *** KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN...

1 Mart 2022 Salı

YAZAR BÜŞRA DEMİR

1) Sizi yazmaya iten sebep neydi?

Zihnimde kurguladığım hikayeler başkaları tarafından da bilinsin istiyordum ve böylelikle Acı Aşk’la yazmaya başladım. Amacım her daim kurgularımda sadece aşkı, intikamı vs. ele almak değil de tüm değerleri ve her türlü duyguyu hissettirebilmek oldu ve aldığım mesajlar ve yorumlardan bunu başarabildiğimi düşünüyorum.

2) İlk kez ne zaman ve ne hakkında yazmıştınız?

İlk kez 14-15’li yaşlarımda, bir lise sırasında “Wattpad” isimli uygulamada, Acı Aşk’ı yazarak başladım. Evet… Yazım dünyasına ilk yazdığım şeyin bir roman oluşuyla biraz hızlı bir giriş yaptım. Acı Aşk içerisinde her türlü duyguyu ve kavramı barındıran bir roman. Adından da anlaşıldığı gibi içerisinde dram dolu bir aşk hikayesini barındıran ve bir sır yüzünden hayatları mahvolmuş iki insanı anlatıyor. Bir insanın asla yapmam dediği şeyleri nasıl yaptığını, hatadan hataya nasıl sürüklendiğini anlatan ve bir kadının zamanla yaşadıkları yüzünden nasıl acımasızlaşabileceğini anlatan bir kitap yazdım ve şunu söylemem gerekirse; Acı Aşk benim için her daim hep bir adım önde olacak. Çünkü o benim ilkim.

3) Yazdığınız eserlerde karakterlerde kendinizden parçalar oluyor mu?

Elbette oluyor, olmuyor dersem yalan olur. Bir karakteri kurgularken önce kendimdeki özelliklere,
sonra ise etrafımdaki insanların özelliklerine bakarak kurguluyorum. Mesela Acı Aşk isimli romanımda karakterimi tıpatıp kendime benzeterek yazmaya başlamıştım hatta ana karakterimin adı bile Büşra. Sonra “Büşra ne yapıyorsun?” dedim ve karakterimin özelliklerinde değişikler yaparak biraz kendimden arındırdım.

4) Sevdiğiniz ve takip ettiğiniz diğer yazarlar kimlerdir?

Sarah Jio çok okuyorum, modern edebiyatta en sevdiğim yazar diyebilirim. Sabahattin Ali’yi de
okurum ama daha çok şiir okurum. Bir yazarın kitabını okuduktan sonra zamanla kalemimin onun
kalemine benzediğini düşünüyorum ama şiirde öyle değil, aksine şiirde yapılan betimlemelerin,
tasvirlerin yazarı beslediğini düşünüyorum. Bir de son zamanlarda Kahraman Tazeoğlu’nu okumaya
başladım.

5) İlk kitabınızı bastırıp elinize aldığınızda neler hissetmiştiniz?

Hani bir anneye “Anne olmak nasıl bir duygu?” diye sorulduğunda, “Anne olunca anlarsın, tarif
edilemez bir duygu.” derler ya işte bu da öyle bir duyguydu. Tarifi imkânsız bir histi. Kargo eve
geldiğinde kutuyu açıp kitaplarla bakışmaya başladığımda heyecandan ölecekmiş gibiydim. Bu sadece ilk kitabımda değil, ikinci kitabımda da aynı duyguları hissettim. Sanırım 40. Kitabım da çıksa
hissettiğim heyecan asla azalmayacak, hatta bu heyecan her kitap da daha da artıyor.

6) Kitaplarınızın başarısı sizi tatmin ediyor mu yoksa bunu önemsemeden yazmaya devam mı
ediyorsunuz?

Şu an tatmin ediyor ya da etmiyor demem yanlış olur çünkü daha yolun çok başındayım. Kitaplarımın ne kadar sattığıyla ilgilenmiyorum, aksine okurlardan gelen yorumlara göre kendimi daha da geliştirmeye çalışıyorum. Şu an ilk yazdığım kitabımla, ikinci yazdığım kitabımın arasında dağlar var. İlk kitabımda kalemim sade bir dil barındırırken ve daha çok hikayeyi anlatmaya yönelikken, ikinci kitabımda kalemim daha çok duyguyu verebilme, hikayeyi detaylı anlatabilme, tasvir yapabilme kapasitesine yoğruldu.

7) Kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

Ben Büşra Demir, 23 yaşındayım. 3. Sınıf Türk Dili Ve Edebiyatı öğrencisiyim ama bu bölümü meslek
icra etmek için değil de yazarlık kariyerimde kendimi geliştirebilmek için okumaya başladım. Aslen Kastamonuluyum ama doğma büyüme İstanbulluyum. İlk kitabım için yayınevlerinden teklifi 17’li yaşlarımda aldım ama reşit olmadığım için bastıramadım çünkü annem üniversite okumamı, bu yüzden de başka şeylerle uğraşmamı istemiyordu. 19’lu yaşlarıma geldiğimde Yazarlık Atölyesine gittim ve bu alanda kendimi biraz daha geliştirip yeniden gelen teklifleri değerlendirerek ilk kitabım Acı Aşk’ı bastırdım. Çok yazmaktan dolayı elimde oluşan bir rahatsızlıktan dolayı yazmaya iki yıl kadar ara verdim ve yeniden yazmaya Beni Sev Karadeniz isimli kitabımla başladım ve yazmaya başladıktan altı ay gibi kısa bir süre sonra o da kitap olarak basıldı. Şimdi ise kurgusu birbirlerinden farklı beş farklı kurgu yazarak yazım hayatımdaki yoluma devam ediyorum.

8) Bana önerebileceğiniz bir kitap olsa hangi kitabı önerirdiniz?

Bu bir yazara sorulmayacak bir soru çünkü elbette ilk önerebileceğim kitap: kendi kitaplarım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapmış olduğunuz yorum için teşekkür ederiz...