GENEL DUYURU

**HOŞGELDİNİZ** BUGÜN SİZLERLE  YAZAR ... İLE YAPTIĞIMIZ RÖPORTAJ İLE KARŞINIZDAYIZ. . *** *** *** NOT: RÖPORTAJ YAPTIRMAK İSTEYENLER MAİL ADRESİMİZDEN İLETİŞİME GEÇEBİLİRLER. *** TAKİPTE KALIN...

KİTABA DAİR YAYIN AKIŞI

**HOŞGELDİNİZ** Kültür ,sanat ve edebiyat konularını içerisine alan geniş çaplı bir vizyon kanalı olan cahit TV sen iyi bir insansın ve her bilginin en sağlıklısına layıksın diyerek ten faydalı bilgiler vererek size yararlı olmaya çalışacak. . *** *** *** *** KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN...

22 Nisan 2020 Çarşamba

YAZAR CANER ERKAN

1)Sizi yazmaya iten sebep neydi?

Beni yazmaya iten şey çocukluğumdan beridir haksızlık hissi, melankolik duygular ve ülkemin başına gelen şeylerde üzüldüğüm durumlar oluyor...

2)İlk kez ne zaman ve ne hakkında yazmıştınız?

İlk kez 2000 yılında ekonomik kriz zamanı Kemal Derviş 'e şir yazmıştım 10 yaşında çocuk aklı ile artık televizyonların etkisi ile neler hissettiysem.. Bu şiir, geçen seneden beridir yazdığım ikinci kitabım  "Khatun" romanı içinde yer alıyor..

3)Yazdığınız eserlerde karakterlerde kendinizden parçalar oluyor mu?

Evet kesinlikle oluyor, kendi huylarımı başrolde oynayan karaktere yansıtmaktan büyük haz alıyorum.

4)Sevdiğiniz ve takip ettiğiniz diğer yazarlar kimlerdir?

Ben kendimi didaktik yazar olarak görüyorum.

Genelde didaktik yazarları okur onların gidişatını takip ederim.
Ziya Gökalp gibi toplumsal içerikli şiirleri Kızılelma, Yeni Hayat ve Altın Işık kitapları gibi.
Mehmet Akif daha çok ahlâk ve din gibi sosyal konuları Safahat’ta işler mesela
Yine Yunus Emre, Tevfik Fikret, Faruk Nafiz, Âşık Veysel didaktik Türk şiirinde anılması gereken adlardır ayak izlerinden gittiğim üstatlar bu şekilde..
Bu yoldan gidiyorum çünkü amacım, eserlerimde hep birşeyler  öğretme çabasında oluyor, bu konuda egolu ve ukala görünmekten de korkmuyor değilim..
Bir şeyler araştırıp bilinmeyenleri bulup eserlerimde buna yer vermeye çalışıyorum hepsi bu aslında.

5)İlk kitabınızı bastırıp elinize aldığınızda neler hissetmiştiniz?

İlk kitabım olan Kutadgu Belagat'ı elime aldığımda , ben öldükten sonra geride bir eserimin olduğunun mutluluğu içindeydim ve kendimi daha sorumluluk sahibi hissettim  bu yola sevdalanmaya başladım..

6)Kitabınızın başarısı sizi tatmin ediyor mu yoksa bunu önemsemeden yazmaya devam mı ediyorsunuz?

Kitaplarımın başarısı, satışları beni tatmin etmesi pek umurumda olmuyor açıkcası benim kitaplarımın satılmasından çok satın alanlarda bıraktığı etki ile ilgileniyorum desem daha doğru olur sanırım.

7)Kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

Kendimi tanıtmayı hep yapmacık buluyorum. İnsan kendini nasıl tanıtır bilmiyorum bu yüzden bunu kırmak için "Khatun" romanı yazdım bu baş roldeki karakterin biyografiksel kurgusu hayatım boyunca geçtiğim yolları ele alıyor.
Ben özetle 10 yaşından beridir şiir yazan 19 yaşında bu işin okulunu okumaya koyulan  milli şuurunu ön planda tutan, yazmayı ve keşfetmeyi çok seven biri olarak görüyorum kendimi umarım hakkını veriyorumdur.

8)Bana önerebileceğiniz bir kitap olsa hangisini önerirdiniz?

Size önereceğim kitap " Beyaz zambaklar ülkesinde" ve "Hayvan Çiftliği" olabilir. Bu iki kitabın bende yeri çok büyüktür, şiddetle tavsiye ederim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapmış olduğunuz yorum için teşekkür ederiz...