GENEL DUYURU

**HOŞGELDİNİZ** BUGÜN SİZLERLE  YAZAR ... İLE YAPTIĞIMIZ RÖPORTAJ İLE KARŞINIZDAYIZ. . *** *** *** NOT: RÖPORTAJ YAPTIRMAK İSTEYENLER MAİL ADRESİMİZDEN İLETİŞİME GEÇEBİLİRLER. *** TAKİPTE KALIN...

KİTABA DAİR YAYIN AKIŞI

**HOŞGELDİNİZ** Kültür ,sanat ve edebiyat konularını içerisine alan geniş çaplı bir vizyon kanalı olan cahit TV sen iyi bir insansın ve her bilginin en sağlıklısına layıksın diyerek ten faydalı bilgiler vererek size yararlı olmaya çalışacak. . *** *** *** *** KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN...

12 Aralık 2022 Pazartesi

YAZAR HANİFE MERT

1)      Sizi yazmaya sevk eden sebep nedir?

Yazmak benim için bir tutkudur. Düşüncelerimi yazarak daha rahat ifade edebiliyorum. Diğer yandan “Söz uçar, yazı kalır.” sözü gereği fikirlerimin kalıcı olmasını ve gelecek kuşaklara aktarmasını sağladığı gibi düşünceler beni yazmaya sevk eden sebeplerdir..

2)      İlk kez ne zaman ve ne hakkında yazmıştınız?

İlk kez ortaokulda iken mini bir öykü yazmıştım. Çocukluk döneminde Kemalettin Tuğcu’nun kitaplarını severek okuduğum ve etkilendiğim için, üvey anne elinde yaşamaya çalışan öksüz bir kız hakkında yazmıştım.

3)      Yazmış olduğunuz eserlerdeki karakterlerde kendinizden parçalar oluyor mu?

İlk kitabım Düş Batımı, ikincisi Bakış Acısı adlı toplumsal içerikli roman, üçüncü kitabım Fırçadaki Son Şiir / Bir Orhan Veli Romanı kurmaca biyografik romanım, dördüncüsü Yolculuk adlı kişisel gelişim tarzında yazdığım şuan baskıda olan kitaplarımda ağrlıklı olarak kendi karakterimden ve yaşam deneyimlerimden parçalar illaki vardır.

4)      Sevdiğiniz ve takip ettiğiniz diğer yazarlar kimlerdir?

Çok fazla var; Elif Şafak, Ayşe Kulin, Canan Tan, Uğur Gökbulut, Sabahattin Ali, Yaşar Kemal, Oğuz Atay, Cengiz Aytmatov, Osman Balcığil, Hakan Mengüç, Bekir Büyükarkın, Tolstoy, Goethe... gibi şu an aklıma gelenler bunlar.

5)      İlk kitabınızı bastırıp elinize aldığınızda neler hissetmiştiniz?

Bu his anlatılmaz yaşanır gibi bir klişe ifade kullanmak istiyorum. Çünkü kitabımı ilk defa elime aldığımda, yeni bir çocuğum dünyaya gelmiş gibi mutlu oldum.

6)      Kitaplarınızın başarısı sizi tatmin ediyor mu?

Her yazarın hayalidir, kitaplarının çok okurla buluşması. Kitabımın okunduğunu bilmek mutlu ediyor beni. İlk kitabım Düş Batımı 4. Baskısını, Bakış Acısı kitabımsa 3. Baskısını yaptı. Fırçadaki Son Şiir Kitabım da çok yakında ikinci baskıya geçecek.

7)      Kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

1 Mayıs 1963 Samsun doğumlu aslen Yozgatlı. Babasının görevi sebebiyle Muş’ta başladığı tahsiline, İstanbul’da devam etti. 1982 yılında yerleştiği Eskişehir Anadolu Üniversitesi, İktisat bölümünden 1986 yılında mezun olarak yüksek öğrenimini tamamladı.

Özel sektör  ve kamu kurumlarının muhasebe servisinde muhasebe müdürü olarak görev yaptı. 2008 yılında emekli oldu. Yazın hayatına 2010 yılında blog yazarlığı ile başladı. Felsefi, sosyal ve kültürel içerikli yazılarıyla, amatörce yazdığı şiirleri, öykü, makale ve denemeleri; 

    www.yaren33.blogspot.com.tr  

 http://blog.milliyet.com.tr/ ve pek çok edebiyat sitelerinde yayınlanmaktadır.

Yazılarının yayınlandığı Gazete ve Dergiler;

Mersin Gazetesi, Mersin Güney Gazetesi, Mersin Kadın gazetesi, Anamur Expres adlı bölgesel gazetelerde köşe yazıları; İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Birliği İLESAM’a ait; İlim ve Edebiyat Dergisi, Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği’ne ait; Maki Dergisi ve Mersin Sanat Edebiyat dergisinde  deneme, makale ve öyküleri yayınlanmaktadır.

Yazar;

   Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği tarafından düzenlenen Geleneksel Edebiyat Ödülleri’ 2022’de “Yılın Yazarı” ödülüne layık görüldü.

Kitapları;

İlk kitabı “DÜŞ BATIMI” 2015 yılında, ( Roman)

ikinci kitabı “BAKIŞ ACISI” 2017 yılında (Roman)

Üçüncü kitabı“FIRÇADAKİ SONŞİİR- BİR ORHAN VELİ ROMANI”  Ünlü Şair Orhan Veli’nin yaşam öyküsünü konu alan kurmaca biyografik romanı 2021 Yılında yayımlandı.

Dördüncü kitabı “YOLCULUK baskıda...

ÜYESİ OLDUĞU DERNEK/BİRLİKLER

Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM)

Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği (MEŞYAD)

İçel Sanat Kulübü

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Facebook: https://www.facebook.com/hanife.mert.63

Twitter    : https://twitter.com/MertHanifee

İnstagram: https://www.instagram.com/hanifemert1/

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/hanife-mert-aaa420b4/

VERDİĞİ SEMİNER VE KONFERANSLAR

27 Kasım 2021 tarihinde CNR 5. Mersin Fuarında Fırçadaki Son Şiir/ Orhan Veli   konulu konferans. (Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği Org.)

8 Mart 2021 ve 2022 tarihlerinde Dünya Kadınlar Günü sebebiyle Meşyad- Mersin Yenişehir Belediyesi Org. “Adın Kadın olunca” adlı konferans

 

Yazar 1987 yılından beri Mersin’de yaşamaktadır. Evli ve iki kızı bulunmaktadır.

 

 

 

 

8)      Bana kitap önerecek olsaydınız ne önerirdiniz?

Size önerebileceğim ilk kitap eğer okumadınızsa; Cengiz Aytmatov’un “Gün olur Asra Bedel” ve “Cengiz Han’a Küsen Bulut, Ahmet Hamdi Tanpınar “Huzur” Stefan Zweig “Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu” gibi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapmış olduğunuz yorum için teşekkür ederiz...