GENEL DUYURU

**HOŞGELDİNİZ** BUGÜN SİZLERLE  YAZAR ... İLE YAPTIĞIMIZ RÖPORTAJ İLE KARŞINIZDAYIZ. . *** *** *** NOT: RÖPORTAJ YAPTIRMAK İSTEYENLER MAİL ADRESİMİZDEN İLETİŞİME GEÇEBİLİRLER. *** TAKİPTE KALIN...

KİTABA DAİR YAYIN AKIŞI

**HOŞGELDİNİZ** Kültür ,sanat ve edebiyat konularını içerisine alan geniş çaplı bir vizyon kanalı olan cahit TV sen iyi bir insansın ve her bilginin en sağlıklısına layıksın diyerek ten faydalı bilgiler vererek size yararlı olmaya çalışacak. . *** *** *** *** KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN...

31 Mart 2020 Salı

BLOGGER GİZEM SARMAŞIK


1)Kitap seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar neler?

Kitap seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken ilk husus ne tür kitap okumayı sevdiğimizdir elbette. Sevdiğimiz yazarları ya da türleri düşünerek hareket etmemiz gerekir ama bunun yanında bize bir katkıda bulunabilecek kitaplara da yönelmek gerektiği kanısındayım. Bunun illa kurgu dışı olması gerekmez elbette ama kurgu roman da olsa ilmek ilmek işlenmiş kitapları seçmekte fayda var.

2)Fuarlarda kitapların satışı esnasında bir strateji izleniyor mu?

Fuarlarda kitap satışı yaparken yayınevi kendi okuyucu kitlesini baz alarak indirimler uyguluyor ve satışa katkısı olabilecek kitapları çok satılan yazarları imzaya getirmeyi tercih ediyor.

3)”Bu kitabı okudum hayatım değişti” diyebileceğiniz bir kitap var mı?

Bence kitaplar insanların hayatını değiştirmez, değiştirir diyen de yalan söyler bana göre. Elbette çok çok sevdiğim kitaplar oldu ama hiçbir kitap hayatımı değiştirmedi, sadece hayatıma olumlu katkıda bulundu. Değişimi sağlayan kitap değil insandır. Albert Camus'nün Yabancı'sı beni çok etkilemiştir ama.
4)Yayınevlerinin yazarlara karşı bakış açısı nasıl?

Eğer bir yayınevine kitabınızı bastırmak üzere yolladıysanız kitap çok yönlü bir incelemeden geçer. Basılmaya değer görüldüyse bu sefer de uzun soluklu bir basım süreci başlar. Diyelim ki bunların hepsini geçtiniz ve kitabınız basıldı. Hangi yayınevinde olursanız olun artık o yayınevi için değerlisinizdir. Kitabınız yeni çıktığında hemen hemen her ildeki fuar imzalarına götürülürsünüz. Uzunca bir süre kitabınız çok fazla satılmaya devam ederse de bu durum böyle devam eder. Başarınızı gören diğer yayınevleri tarafından da kitabınızı basmak için teklifler alırsınız.

5)Kitap okuma alışkanlığını nasıl kazandınız?

İlkokul 3. sınıfta sınıf öğretmenimiz her cuma bize bir kitap verirdi kendi oluşturduğumuz sınıf kütüphanemizden ve o kitabı pazartesiye kadar okuyup özetlememizi isterdi. Başta sadece ödev duygusuyla yaptığım bu okumalar yerini büyük bir tutkuya bıraktı. 9 yaşımdan beri elime ne geçse okumaya başladım. 12 yaşında Dostoyevski, Emily Bronte gibi yazarları okuyup düşünüyordum. Sınıf öğretmenimin bu hareketi benim dönüm noktamdır.

6)Kitap Fuarları hakkında neler düşünüyorsunuz?

Kitap fuarları eskisinden daha kalabalık ama sadece gezmeye gelen, öylesine vakit geçiren, kitabın fiyatının bile nerde yazdığını bilmeyen insanlarla dolu artık. Tıpkı pazardan elma alırmış gibi kitap almaya çalışan insanlar çoğunlukta. Bilinçli insanlar azınlıkta. Ayrıca eskisi gibi indirimler de görmek pek mümkün değil, tabi bunun kağıt fiyatları, basım maliyetleriyle ilgisi var ama bilmeyen insanlar için yüksek rakamlar bunlar.

7)Kitap Fuarlarında şöyle olsaydı daha iyi olurdu diyebileceğiniz bir düşünceniz var mı?

Kitap fuarlarında girişte ücret karşılığı aldığımız biletler birer çekiliş kartına dönüştürülüp o gün içerisinde seçilen kitaplardan hediye edilebilir insanlara. Her gün uygulanabilir bu da fuar boyunca.

8)Kendinizden bahseder misiniz?

İsmim Gizem Sarmaşık. 25 yaşındayım. CBÜ maliye mezunuyum fakat bölümle ilgili herhangi bir işte hiç çalışmadım. Bir yayınevinde ilk okuma ve son okuma yaptım. Fuarlarda stant görevlisi olarak çalıştım. Farklı tanıtım ve organizasyonlarda çalışma fırsatı buldum. Tıp kongreleri başta olmak üzere pek çok kongrede çalıştım, üst düzey protokol mensubu kişilerle tanışma fırsatı buldum. İş yaşamım genelde bu durumda seyretmekte. Bunun yanı sıra kitaplara olan ilgim hep had safhada. Kitabı hayatımın en önemli mihenk taşı yapmak için uğraşıyorum. Yaptığım işleri de buna göre yönlendirmeye başladım. Bu yüzden bir blog ve bookstagram sayfası açtım.
Bu röportaj için size çok teşekkür ederim.
Esen kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapmış olduğunuz yorum için teşekkür ederiz...