GENEL DUYURU

**HOŞGELDİNİZ** BUGÜN SİZLERLE  YAZAR ... İLE YAPTIĞIMIZ RÖPORTAJ İLE KARŞINIZDAYIZ. . *** *** *** NOT: RÖPORTAJ YAPTIRMAK İSTEYENLER MAİL ADRESİMİZDEN İLETİŞİME GEÇEBİLİRLER. *** TAKİPTE KALIN...

KİTABA DAİR YAYIN AKIŞI

**HOŞGELDİNİZ** Kültür ,sanat ve edebiyat konularını içerisine alan geniş çaplı bir vizyon kanalı olan cahit TV sen iyi bir insansın ve her bilginin en sağlıklısına layıksın diyerek ten faydalı bilgiler vererek size yararlı olmaya çalışacak. . *** *** *** *** KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN...

5 Eylül 2023 Salı

Türk edebiyatının önemli isimlerinden Filibeli Ahmet Hilmi'nin "A’mâk-ı Hayal – Hayalin Derinlikleri" adlı eserini inceleyeceğiz.



Merhaba değerli kitapseverler

Türk edebiyatının önemli isimlerinden Filibeli Ahmet Hilmi'nin "A’mâk-ı Hayal – Hayalin Derinlikleri" adlı eserini inceleyeceğiz. Hazırsanız, hayal gücünün sınırlarını zorlamaya başlıyoruz.

"A’mâk-ı Hayal – Hayalin Derinlikleri," Filibeli Ahmet Hilmi tarafından 20. yüzyılın başlarında yazılmış olan bir eserdir. Bu kitap, yazarın tasavvufi düşüncelerini ve mistik anlayışını okurlarına yansıttığı önemli eserlerinden biridir.

Eserde, hayal ve gerçeklik arasındaki ince sınırları keşfederken, insanın iç dünyasındaki derinliklere dikkat çekilir. Filibeli Ahmet Hilmi, okurlarıyla hayal dünyasında mistik bir yolculuğa çıkarırken, aynı zamanda insanın içsel çatışmalarını da irdelemiştir.

"A’mâk-ı Hayal," hem dini hem de felsefi temaları işler. Eserde, aşk, ahlak, insanın yaratılışı gibi evrensel konular işlenirken, Filibeli Ahmet Hilmi'nin özgün üslubu ve derin anlatımıyla okuyucular büyülü bir deneyim yaşarlar.

Yazar, eserinde tasavvufun derin sularına dalmış, aynı zamanda hayatın yüzeysel gerçekleriyle de başa çıkmaya çalışan karakterler aracılığıyla insanın varoluşsal arayışlarına ışık tutar. Bu sayede "A’mâk-ı Hayal," hem içsel keşiflere hem de toplumsal eleştirilere bir davet niteliği taşır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapmış olduğunuz yorum için teşekkür ederiz...