GENEL DUYURU

**HOŞGELDİNİZ** BUGÜN SİZLERLE  YAZAR ... İLE YAPTIĞIMIZ RÖPORTAJ İLE KARŞINIZDAYIZ. . *** *** *** NOT: RÖPORTAJ YAPTIRMAK İSTEYENLER MAİL ADRESİMİZDEN İLETİŞİME GEÇEBİLİRLER. *** TAKİPTE KALIN...

KİTABA DAİR YAYIN AKIŞI

**HOŞGELDİNİZ** Kültür ,sanat ve edebiyat konularını içerisine alan geniş çaplı bir vizyon kanalı olan cahit TV sen iyi bir insansın ve her bilginin en sağlıklısına layıksın diyerek ten faydalı bilgiler vererek size yararlı olmaya çalışacak. . *** *** *** *** KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN...

5 Eylül 2023 Salı

Türk edebiyatının unutulmaz isimlerinden Safveti Ziya'nın "Salon Köşelerinde" adlı eserini ele alacağız.




Merhaba değerli kitapseverler

Türk edebiyatının unutulmaz isimlerinden Safveti Ziya'nın "Salon Köşelerinde" adlı eserini ele alacağız. Sizleri bu eserle birlikte 19. yüzyıl İstanbul'una davet ediyoruz.

"Salon Köşelerinde," Safveti Ziya tarafından kaleme alınan bir romanıdır. Eser, ilk kez 1893 yılında yayımlanmış ve Türk edebiyatının önemli eserlerinden biri olarak kabul edilmiştir.

Kitap, Tanzimat Dönemi İstanbul'unun sosyal yapısını ve insan ilişkilerini anlatır. Ana karakterler aracılığıyla, dönemin toplumsal sorunlarına ve bireylerin yaşadığı iç çatışmalara ışık tutar. Romanın merkezinde, İstanbul'un üst sınıf kesimine mensup kişilerin yaşam tarzları, ilişkileri ve değerleri ele alınır.

"Salon Köşelerinde," Safveti Ziya'nın toplumun farklı kesimlerini eleştirel bir bakış açısıyla ele aldığı eserlerinden biridir. Yazar, dönemin toplumsal sorunlarını ironi ve mizahla harmanlayarak anlatırken, aynı zamanda karakterlerin iç dünyalarını da derinlemesine inceler.

Eser, Türk edebiyatında realizmin önemli bir örneği olarak kabul edilir. Safveti Ziya, gerçekçi bir üslupla dönemin İstanbul'unu ve insanlarını resmederken, okuyucularına o dönemin atmosferini en ince detaylarıyla sunar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapmış olduğunuz yorum için teşekkür ederiz...