1-Sizi yazmaya iten sebep nedir?
Yazı yazmayı öğrendiğimden beri yanımdan kalem kağıt eksik olmamıştır. Kitaplar da her zaman yanı başımda olmuştur öyle ki arkadaşlar nasılsın, neler yapıyorsun diye sorduklarında alacakları cevabı bilir ve kendileri cevaplar "Yağmur ne yapar kitap okur" derlerdi. Her zaman yanımda kitap, kalem kağıt bulunmuştur. Bir yerde sıra beklerken (banka, hastane, vb...) bile kitap okuduğum olmuştur. Kitaplarla kurduğum bağ yazma kararı almamda çok etkili oldu. Okurken bambaşka dünyalarda geziniyoruz, istedim ki başka okurlar da benim kitaplarımda bir yolculuğa çıksın. Kitaplarla insanların hayatına dokunabilme düşüncesinin de etkisi var elbette. Yazmak başından beri hayatımın içinde olan bir alışkanlık olduğu için de bu yönde adım atmak hiç zor olmadı.
2- İlk kez ne zaman ve ne hakkında yazmaya başlamıştınız?
İlk kez ne zaman yazdığımı hatırlamıyorum ama ilk olarak geniş kapsamlı mektuplar ve küçük şiirler yazdım. Mektuplar, onları yazdığım arkadaşlarıma idealleri konusunda destek vermekle ilgiliydi. Hatta bazı arkadaşlarım bana sen kesinlikle psikolojik danışman olmalısın diyorlardı. Fakat benim böyle bir isteğim hiç olmadı, sadece arkadaşlarımın hayallerini desteklemeyi seviyordum.
3-Yazdığınız eserlerde karakterlerde kendinizden parçalar oluyor mu?
Bence her karakterde yazarsan bir parça olur zira onlar yazarın kaleminden çıkar. Gizli bir alemden yazarın zihninden, kalbinden kağıda dökülen her cümlede yazardan bir parça vardır. Belki tam anlamıyla karakterin kendisi değildir ama izleri olacaktır.
4- Sevdiğiniz ve takip ettiğiniz diğer yazarlar kimlerdir?
Severek okuduğum pek çok yazar var. Evvela klasik dönem yazarları. Günümüzde ise kalemini güçlü bulduğum yeni ve eski yazarlardan pek çok kişi var. Birkaç örnek vermem gerekirse:
İhsan Oktay Anar, Nazan Bekiroğlu, İskender Pala diyebilirim. Ve edebiyat dünyasına yeni katılan yazar arkadaşlardan da severek okuduğum çok kişi var.
5-İlk kitabınızı bastırıp elinize aldığınızda neler hissetmiştiniz?
İlk kitabımı bastırmak çok zahmetli ve uzun bir yolculuk olmuştu. Masraflarını karşılamak için maddi imkanlarım yeterli değildi. Fakat hayalimden vaz geçmek de istemiyordum. Çünkü yazdığınız eser sizin evladınız gibi oluyor, insan evladından geçemez. Ne yapabilirim diye düşünürken örgü örmek aklıma geldi ve patik, bere gibi bir şeyler yapıp satmaya çalıştım. Fakat bu şekilde ilerlemek mümkün değildi. Bir gazeteci çabalarımı öğrendiğinde bunun bir haberini yaptı. Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Sayın Zehra Özyol'un desteğiyle de kitabım yayınlandı. Ve ben kitabımı elime ilk aldığımda çok özlediğimiz birine kavuştuğumuzda hissettiğimiz gibi bir heyecan ve mutluluk hissettim. O an gerçekten anlatılamazdı.
6- Kitaplarınızın başarısı sizi tadmin ediyor mu?Yoksa önemsemeden yazmaya devam mı ediyorsunuz?
Bir eserin başarısı sanatçısını elbette ki mutlu eder ve sanatına devam etmesi konusunda motive edici olur. Ve ben de okurlarımdan aldığım her geri dönüşle mutlu olup daha bir heyecanla yazıyorum. Fakat sadece başarı etkili oluyor diyemem çünkü yazmak içinden gelip kağıda kelimeler dökülmeye başladığında kutlu bir amaç ile devam etme isteği oluşuyor. Ve yazmaktan kendini alamıyor yazar.
7- Kendinizi kısaca tanıtır mısınız?
Adım Yağmur Arduç. Sevmekten Korkma isimli kitabın yazarıyım. Amasya'nın bir ilçesinde yaşıyorum. İstanbul Üniversitesi Lâtin Dili ve Edebiyatı bölümünü o dönem yaşadığım bir sağlık sorunu nedeniyle yarıda bırakmak durumunda kaldım. Daha sonraki yıllarda Atatürk üniversitesi Sosyal Hizmetler bölümünü bitirdim. Kitaplar benim için oldum olası vazgeçilmez olmuştur. Tam bir hayvan ve doğa sever olduğumu söyleyebilirim. Bir başka büyük aşkım ise kemanım. Klasik batı müziği alanında amatör bir öğrenciyim diyelim.
8-Bana önerebileceğiniz bir kitap olsa hangi kitabı önerirdiniz?
Aslında kitap önerisi denince ben tek bir tane seçemiyorum. O kadar çok okunması elzem olan eser var ki... Yine de içlerinden birkaç tanesinden bahsedebilirim.
Nutuk mutlaka okunması gerekenler başında geliyor bana göre. Bununla birlikte Lâ Sonsuzluk Hecesi Nazan Bekiroğlu,
Divan-ı Hikmet Hoca Ahmet Yesevi,
Ruh Adam ve Bozkurtlar Hüseyin Nihal Atsız,
Siyah Lale Alexandere Dumas ve daha sayabileceğim pek çok eser...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapmış olduğunuz yorum için teşekkür ederiz...