GENEL DUYURU

**HOŞGELDİNİZ** BUGÜN SİZLERLE  YAZAR ... İLE YAPTIĞIMIZ RÖPORTAJ İLE KARŞINIZDAYIZ. . *** *** *** NOT: RÖPORTAJ YAPTIRMAK İSTEYENLER MAİL ADRESİMİZDEN İLETİŞİME GEÇEBİLİRLER. *** TAKİPTE KALIN...

KİTABA DAİR YAYIN AKIŞI

**HOŞGELDİNİZ** Kültür ,sanat ve edebiyat konularını içerisine alan geniş çaplı bir vizyon kanalı olan cahit TV sen iyi bir insansın ve her bilginin en sağlıklısına layıksın diyerek ten faydalı bilgiler vererek size yararlı olmaya çalışacak. . *** *** *** *** KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN...

28 Ocak 2021 Perşembe

YAZAR GAZEL YİĞIT'İN YENİ KİTABI SEYYAH-I NAKKAL


2021 yılında  Kutlu Yayınevi'n den  çıkan  Yazar Gazel YİĞİT'in Seyyah-ı Nakkal isimli öykü kitabı:

Yazı yazmak gibi, resim çizmeyi de çok severim. Vakit buldukça çizerim. Kısa süre önce yayımlanan kitabımın kapak resmini de kendim çizdim. Kapak resmi niyeti ile çizmemiştim aslında. Yarım kalmış mutluluklar, kırık kalpler, biten hayatlar veya yaşanmış acı olayları soyut bir resim ile temsil etmek istedim. Aklıma kırık bir saat çizmek geldi. Kırık saati çizdikten sonra resmin biraz karamsar olduğunu düşündüm. Resimde bile olsa, umutsuzluğa yer vermemek adına, bence, umudu en güzel temsil eden yegane şeyi, doğayı eklemek istedim. Böylece resmimde; biten hayatların, yarım kalmış mutlulukların, kötü olayların içinden, zaman bize, umutlar, yeni hayatlar yeşertmiş oldu. O dönemde sevgili Muhammet Ashad ENSAR kardeşim ile kapak resmi üzerine istişare ediyorduk. Sosyal medyada paylaştığım bu çizimimi görünce resmi istedi, üzerinde güzel bir çalışma yaptı ve nihayetinde, ikimizin de içine sinen ve beğenilen bir kapak resmi çıktı ortaya.

    Kitabı okuyanlar, “ Hikayeler neden hep acı ile bitiyor” diye soracaklardır. Anlatayım; Hayatın içinden, hayatın ta kendisi olan olaylara, acılarımıza sahip çıkmamız lazım bana göre. Acıya hakkettiği değeri vermezsek, mutlulukların da bir değeri kalmıyor diye düşünüyorum. Eğer mutluluk mutluluksa, bunu hasrete, acıya borçludur. O yüzden, hikayelerime bolca hüzün serptim. Umuyorum ki, hüzünlerimiz, kitabın kapağındaki gibi, bize yeni umutlar yeşertecek, yeni mutluluklar getirecektir.

      Kitabın ismini bir kaç kere değiştirdim. Yazdığım isimler içime sinmiyordu. Ufak bir araştırma sonucu çok az bilinen NAKKAL ismini buldum. SEYYAH’I NAKKAL ismi kitabın konusunu tam olarak karşılayan bir isim oldu diye düşünüyorum. Tabi takdir yine okuyucularıma ait.

      İnsanların hikayelerini dinlemek, gizli duygularına şahit olmak, içlerinde sakladıkları acıları, hüzünleri öğrenebilmek hep ilgimi çekmiştir. Hikayenin konusu da oradan geldi sanırım. İnsanların iç dünyasına olan merakımdan. Belki de benim yapmak isteyip de yapamadığım bir şeydi seyyah olup hikaye aramak. Seyyah olamadım belki ama Nakkal olmaya, yazıp duygulara tercüman olmaya hep devam edeceğim inşallah. Zirâ insanların hisleri, onların gerçek kişiliğidir ve çoğu insan kendi içinde başka, dışında başka bir şekilde yaşar. İnsanların içlerindeki diğer insana dokunup, ona, yalnız değilsin diyebilmeyi cânı gönülden isterim. Umarım ilerde bir çok kişinin, kalplerinde yaşattıkları  dünyalarına, yazdıklarım ile dokunma şansım olur.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapmış olduğunuz yorum için teşekkür ederiz...