GENEL DUYURU

**HOŞGELDİNİZ** BUGÜN SİZLERLE  YAZAR ... İLE YAPTIĞIMIZ RÖPORTAJ İLE KARŞINIZDAYIZ. . *** *** *** NOT: RÖPORTAJ YAPTIRMAK İSTEYENLER MAİL ADRESİMİZDEN İLETİŞİME GEÇEBİLİRLER. *** TAKİPTE KALIN...

KİTABA DAİR YAYIN AKIŞI

**HOŞGELDİNİZ** Kültür ,sanat ve edebiyat konularını içerisine alan geniş çaplı bir vizyon kanalı olan cahit TV sen iyi bir insansın ve her bilginin en sağlıklısına layıksın diyerek ten faydalı bilgiler vererek size yararlı olmaya çalışacak. . *** *** *** *** KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN...

5 Eylül 2023 Salı

Türk edebiyatının önemli isimlerinden Nabizade Nâzım'ın "Zehrat" adlı eserini inceleyeceğiz.



Merhaba değerli kitapseverler

 Türk edebiyatının önemli isimlerinden Nabizade Nâzım'ın "Zehrat" adlı eserini inceleyeceğiz.

"Zehrat," Nabizade Nâzım'ın 19. yüzyıl Osmanlı toplumunu anlatan önemli eserlerinden biridir. Roman, dönemin toplumsal yapısını ve ahlaki değerleri ele alırken, aynı zamanda bireyin iç dünyasındaki çatışmaları da işler.

Eserin ana karakteri Zehrat, genç yaşta dul kalmış ve iki çocuğuyla hayatını sürdüren bir kadındır. Zehrat'ın hayatı, ailesinin ve toplumunun baskılarına karşı verdiği mücadelelerle doludur. Bu roman aracılığıyla Nabizade Nâzım, kadının toplumdaki yerini ve kadınların yaşadığı zorlukları işler.

"Zehrat," dönemin İstanbul'unun sokaklarını, pazarlarını ve insanlarını canlı bir şekilde resmeder. Roman, zengin bir gözlem yeteneğiyle dönemin günlük yaşamını yansıtarak okuyucuyu 19. yüzyıl İstanbul'una davet eder.

Nabizade Nâzım'ın akıcı üslubu ve derin karakter analizleri, "Zehrat"ı unutulmaz kılar. Roman, hem toplumsal konulara dair önemli eleştiriler sunar hem de insan psikolojisinin karmaşıklığını inceler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapmış olduğunuz yorum için teşekkür ederiz...