GENEL DUYURU

**HOŞGELDİNİZ** BUGÜN SİZLERLE  YAZAR ... İLE YAPTIĞIMIZ RÖPORTAJ İLE KARŞINIZDAYIZ. . *** *** *** NOT: RÖPORTAJ YAPTIRMAK İSTEYENLER MAİL ADRESİMİZDEN İLETİŞİME GEÇEBİLİRLER. *** TAKİPTE KALIN...

KİTABA DAİR YAYIN AKIŞI

**HOŞGELDİNİZ** Kültür ,sanat ve edebiyat konularını içerisine alan geniş çaplı bir vizyon kanalı olan cahit TV sen iyi bir insansın ve her bilginin en sağlıklısına layıksın diyerek ten faydalı bilgiler vererek size yararlı olmaya çalışacak. . *** *** *** *** KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN...

8 Eylül 2023 Cuma

Osmanlı edebiyatının önemli eserlerinden biri olan Âli Bey'in "Ayyar Hamza - Kokona Yatıyor" adlı kitabını ele alacağız.





Merhaba sevgili kitapseverler

 Osmanlı edebiyatının önemli eserlerinden biri olan Âli Bey'in "Ayyar Hamza - Kokona Yatıyor" adlı kitabını ele alacağız.

Âli Bey, Osmanlı edebiyatının mizahi ve picaresque türündeki önemli yazarlarından biridir. "Ayyar Hamza - Kokona Yatıyor," onun en tanınmış eserlerinden biridir.

Kitap, Osmanlı İstanbul'unun hareketli ve renkli atmosferinde geçen komik ve aksiyon dolu bir macerayı anlatır. Baş karakter Ayyar Hamza, kahramanımızın adını taşıyan ve şehirdeki haksızlıklara karşı mücadele eden bir gruptur. Bu gruptaki eğlenceli ve çeşitli karakterler, okuyucuyu hem güldürecek hem de heyecanlandıracak olaylar yaşarlar.

"Ayyar Hamza - Kokona Yatıyor," mizahi bir dil ve zengin karakter betimlemeleriyle dolu bir eserdir. Âli Bey, Osmanlı toplumunun farklı kesimlerini ustaca yansıtarak dönemin sosyal ve kültürel dokusunu da ortaya koymuştur.

Bu kitap, eğlenceli bir şekilde hem Osmanlı tarihine hem de insan ilişkilerine ışık tutuyor. Âli Bey'in mizahi anlatımı ve zengin karakter dünyası, "Ayyar Hamza - Kokona Yatıyor"u unutulmaz bir eser haline getiriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapmış olduğunuz yorum için teşekkür ederiz...